KRISTIANSAND: Da han ble fremstilt for dommerfullmektig Tonje Skeie i Kristiansand tingrett, forklarte mannen at han hadde vært innom kiosken i Markensgate før selve ranshandlingen. Da skal han ha tatt en pakke sigaretter. Retten omtaler dette som det første av to ran i samme kiosk.

Ranshandlingen som utløste politiets aksjon, ble gjennomført ved 05-tiden natt til 17. mai. 22-åringen brukte kniv under ranet. Hele eller deler av ransbeløpet ble funnet i nærheten. Også kniven ble funnet av politiet.

Under fengslingsmøtet forklarte den siktede 22-åringen at det nesten alltid skjer noe galt når han drikker. Siden han hadde vært innom 7-Eleven en gang før om natta, og gjort noe straffbart, ville han ha mest mulig utbytte av situasjonen slik at han kunne skaffe seg penger og kose seg.Ifølge forklaringen reagerer han dårlig på alkohol, og det første besøket i kiosken var en plutselig innskytelse på grunn av beruselse.

Kristiansand tingrett har i begrunnelsen for å varetektsfengsle mannen lagt vekt på gjentakelsesfaren, og at den siktede ikke har skjønt at beruselse utløser uønskede handlinger.

"Det faktiske forhold som ligger til grunn for siktelsen viser at siktede ikke viker tilbake for å innta alkohol, selv om han vet hvilke konsekvenser dette kan få", skriver dommerfullmektig Tonje Skeie i sin avgjørelse.