De store englene, Kirkekontorets Bjørg Tjøm og organist Jörn Hänsch, øver sammen med Line Vårøy, Sondre Vandeskog og Ruben Andreas Gulsrud. Foto: Roar Greipsland
De tre vise menn kommer med gaver til Jesus. Det sørger Emma Andersen, Isak Syrdal Rødberg og Enrique Conzales for. Foto: Roar Greipsland

LINDESNES: – Det var gøy å komme på tur hit, særlig når det er samme kirka som jeg er døpt i, kommenterer Isak. Førsteklassingen med Syrdal Rødberg til etternavn er på julevandring i Spangereid kirke sammen med klassevennene. Han har fått rollen som en av de tre vise menn, og bærer både gull, røkelse og myrra til Jesus, med god hjelp av Enrique Conzales og Emma Andersen.

Kirkekontoret i Lindesnes har helt siden 1998 hatt julevandring for elevene i 1. klasse i Vigmostad, Vigeland og på Spangereid.

– Det er et flott samarbeidsprosjekt mellom skolen og kirka. De har det gøy sammen, og blir kledd ut til de ulike rollene. Vi gjør selvsagt dette for at de skal få bedre kjennskap til juleevangeliet og julens innhold, sier menighetspedagog Elisabeth Fladstad ved kirkekontoret i Lindesnes. Hun mener skolen er flink til å øve inn sanger og forberede elevene på det som skal skje.

– Ja, vi har gledet oss, lest og øvd mye i klassen, slik at vi var forberedt på hva som skulle skje, sier klassestyrer Anita Reisvaag. Beviset kommer med "En krybbe er vuggen" hvor tekst og toner fyller kirkerommet.

Fra en og annen gjeter og engel kommer dårlig skjulte smågjesp mellom ordene. Kanskje helt naturlig etter "en lang reise og natt". Ikke var det plass i herberget heller, så jomfru Maria og Josef måtte ta til takke med stallen.

– Det var ikke skummelt, men ekstra gøy og spennende å være Maria, mener Olivia Reme Torsvik.