FOLKSOMT: Ingen vet eksakt, men erfarne båtselgere kan visst telle. De mener 15.000 besøkte Kiwanis båtmesse i Gjestehavna i Kristiansand i helgen. Foto: Tor Erik Schrøder
SEIG KJØPER: Ekteparet Bente og Arthur Bjørnholm skal ha ny båt, men selger Kjell Vidar Bjørnstad (i midten) slet med å få dem til å nappe. Foto: Tor Erik Schrøder
SOLGTE BRA: Mats Westgård (t.v.) solgte seks av brettene som fetteren Simon Sivertsen har funnet opp under messa. Han var storfornøyd. Her forsøker han å få Glenn Kristiansen til å kjøpe det sjuende. Foto: Tor Erik Schrøder
GROMMEST: To V10-maskiner som hver yter 650 hestekrefter. Den 36 fot store Predator var båtmessas sprekeste båt. Den gjør 90 knop pluss. Foto: Stian Isaksen Johansen
båtmesse03.jpg Foto: Fotobestilling FVN

KRISTIANSAND: — EU-godkjent og CE-godkjent. Ingen skal med loven i hånd få stoppet meg med denne. Gleder meg vilt til en tur på sjøen, sier mannen som i helgen stod i bresjen for Kiwanis Kristiansand Båtmesse for 13. gang.

Et lykketall i denne sammenheng. 15.000 mennesker gjestet messa og Gjestahavna i helgen, skal vi tro erfarne messeutstillere som mener de kan telle slikt.

200.000 i overskudd

President i arrangørforeningen Kiwanis, Rune Ingebretsen, var mektig fornøyd søndag ettermiddag.

— Været har klaffet. Folk har kommet. Båtfirmaene har solgt i alt fire-fem båter, og vi regner med drøye 200.000 kroner i overskudd, som vi skal dele ut til humanitære formål, sier han.

Han sier salget har vært godt, fordi de aller fleste vanlige mennesker må innom banken før de kan skrive under på båtkjøp. Derfor er også båtfirmaene fornøyd. Båtselgerne regner med flere salg i kjølvannet av messen.

Seig og lur

Ikke minst gjør Kjell Vidar Finstad i Motorteknikk det. Han drev Narvesen-kiosker i 23 år, men har nå gått inn i båt- og motorbransjen.

— Han er visst seig han her, men det må jo bli handel etter hvert, ler Finstad.

Han snakker om Arthur Bjørnholm, som er ferdig med sin gamle GH. Han ønsker en ny og større båt til hytta i Mandal.

— Jeg er lei av å bli våt i 20 centimeter bølger. Men jeg kjøper ikke på messa, jeg forhandler. Man må ikke miste besinnelsen. Det er fort å gå for langt. Jeg skal også sette meg rolig ned sammen med kona Bente, sier han, mens Finstad står og tripper ved siden av og minner om at tilbudet på 146.000 kroner visstnok er knall.

Bjørnholm er lur og mener Finstad må gå enda lavere nå som kjøpet holder på å bli offentlig kjent.

Da helt annerledes med kvinnen som ifølge ryktene besøkte messa lørdag. Hun seg i båten hun ville ha og spurte hvor hun skulle skrive under. Prisen var visst nærmere en halv million

Seks brett

En av de virkelig fornøyde i Gjestahavna var Mats Westgård.

Han ble forrige uke kjent for å rydde søppel alene i Kvadraturen under streiken, men han er også markedssjef for fetteren Simon Sivertsen sitt unike og snart verdenslanserte undervannsbrett.

— Vi solgte ingen på Sjøen for alle. Her hjemme har vi solgt seks brett. Fantastisk. Nå håper vi at brettet blir en hit i Simons hjemby i sommer, selv om det er det internasjonale markedet vi retter oss mot, sier Westgård.

Glenn Kristiansen innrømmer at han har lyst på et brett, men han vet ikke helt. Vil vente litt. Da vi gikk, hadde han ennå ikke greid å rive seg løs fra Westgårds overtalelseskunster.