FINALE: Ingvild Wegge og Andreas Randøy mottar hyllest sammen med Anniken Stormark, Maiken Stormark (delvis skjult), Amalie Hammen, Emma Sofie Stormark, Ingrid Haugland, Martine Setane, Lena Reinhardtsen og Lisa Mangseth. Foto: Lars Hollerud
LAND- OG HAVFRUER OG SJØSTJERNER: Amalie Hammen, Stine Rossevatn, Emma Sofie Stormark, Maren Simonstad, Lisa Mangseth, Tuva Johannessen, Fredrik Træland (kongen), Benedicste Nilsen og Maiken Stormark. Foto: Lars Hollerud
REDDENDE ENGEL: Alya (Ingvild Wegge) berger prinsen (Andreas Randøy) og vinner hans hjerte. Foto: Lars Hollerud
KONG NEREV, KIRMIN OG HUMMERSJØ: Fredrik Træland, Emma Linn Høgstøl og Jakob Graarud. Foto: Lars Hollerud

VENNESLA: Så er det da også et eventyr de fremfører. Eventyret om den lille havfruen, skrevet av H. C. Andersen, omskrevet av Ingegjerd Sandnes Skjeie, arrangert av Stein Berge Svendsen, regissert av Ina Marie Brekke, koreografert av Marthe Westgaard og produsert av Ingunn Abrahamsen.

Men det er barn og unge som får jubelen.

Seks ganger denne uka går 30 barn og unge fram for å motta velfortjente rop og klapp. Fylles forestillingene onsdag og torsdag ettermiddag opp, ser ikke Ingunn Abrahamsen bort fra at ekstranumre må til i neste uke.

Hun er også rektor ved kulturskolen i Vennesla, og delaktig i utplukkingen av 27 blant 60 håpefulle som ønsket å bli med. Men de tre medvirkende guttene måtte hentes fra byen.

For den som måtte ha glemt barnelærdommen: Den lille havfruen er historien om menneskefiskjenta som drømmer om et liv på land. Men til forskjell fra den opprinnelige versjonen, ender den moderne utgaven godt. Hovedpersonen får ikke bare beina hun ønsker seg, hun får sannelig prinsen også.

For de medvirkende har eventyret vært en reise i øvelser og repetisjoner som startet etter vinterferien og som har inkludert mange helger.

Belønningen kom denne uka.

Og kanskje litt bonus i neste.