KRISTIANSAND: – Jeg tenker at vanlige, høflige mennesker ikke leser gjennom og uttaler seg om brev som mottaker ikke ennå har fått. Dette er et spørsmål om ryddighet og folkeskikk, sier Arvid Grundekjøn til Fædrelandsvennen.

Ikke sutring

Han reagerer på at nyheten om tildelingen av 285 millioner i belønningsmidler til Kristiansand ble sluppet av stortingsrepresentant Kari Henriksen (Ap) før kommunen hadde fått beskjed. Stortingsrepresentant Freddy de Ruiter (Ap) har omtalt reaksjonen som sutring fra ordførerens side.

Men Grundekjøn mener at de som jobbet med søknaden burde få informasjonen om tildelingen i form av et offisielt brev og ikke gjennom media.– Et brev skal besvares i et brev. Får man en søknad responderer man til mottakeren, minimum samtidig som man uttaler seg til andre. Hverken rådmannen, jeg eller våre sekretærer var informert før nyheten slapp, forteller han.

Visste ikke beløpet

Ordføreren sier reaksjonen var intuitiv, men at han fremdeles mener departementet håndterte saken feil. Selv ble han bedt om å kommentere tildelingen uten å vite hverken beløp eller forutseningene regjeringen la til grunn.

Kommunen søkte om et vesentlig større beløp, 472 millioner kroner, og ordføreren mener de tildelte midlene ikke er nok til å tilfredsstille alle behovene. Han sier likevel at nivået er ok i forhold til hva andre kommuner har fått.

Det han reagerer på det han kaller monopolisert informasjon fra en stortingsrepresentant. Men han benekter Freddy de Ruiters antydning om at reaksjonen kan være ment som en strategisk avledningsmanøver.

– Absolutt ikke. Når det gjelder ryddighet og folkeskikk skiller jeg ikke mellom partienes farger.