Kornkongen: Ib Julian T. Strømsvåg syntes det var stas å få besøk av bønder. Foto: Anne Smith Lorentz
Hånd(halv)full: Jeg er havren, jeg har bjeller på. Foto: Anne Smith Lorentz
Se:?Jeg har funnet et korn, sier Noah S. Eikom, og viser villig fram. Foto: Anne Smith Lorentz
Vilt: Det tok etter hvert litt av. Spesielt etter at fotografen hadde spurt om de kunne kaste korn i lufta. Her er det Emil R. Berntsen som er i kornregnet. Bak t.v: Leander T. Kristensen, Trym Egilstad, Ole Larsen (t.h.) Lukas S. Tellefsen, Sofia M. Storberget og Sara Svendsen. Foto: Anne Smith Lorentz
Korntrendy: Tomine Langmyr har kornpynt i håret. Foto: Anne Smith Lorentz

KRISTIANSAND: — Bor dere på en bondegård? Spør Emil Berntsen.

— Ja, svarer Erling Justnes og Gunnar Hangeland.

— Jeg skal på hytta i påska, følger Emil opp med. De andre barna vil også fortelle om ferieplanene. Men det er ikke tema.

Liantjønn barnehage

— Ingen egg uten høner. Ingen mat uten bønder, forteller Justnes og Hangeland barna i Liantjønn barnehage. Bøndene fra Tveit er på plass for å presentere landbruket på en positiv måte. De tenker også på penger i disse dager.

— Det må være rom for småbruk, sier Justnes, etter barnehagebesøket.

— Vi nærmer oss jordbruksoppgjøret. Det må bli mer attraktivt for unge å etablere seg som bønder. Vi må ha noe å lokke med. Ferie, fritid og mer penger, sier Hangeland.

Rekruttere?

— Er dere i barnehagen for å rekruttere?

— Hehe. Nei, vi har gode relasjoner til barn og forbrukere. Vi vil at de skal vite at det faktisk finnes noen bønder igjen, sier Tveit-bøndene.

Barna lurte mest på hvor gamle gårdsdyrene blir, også leoparden. Og om kaninbabyer kommer ut fra rompa. Nå vet de at det ikke gjør det.

Og så vet de at det finnes bønder i byen.