REGN: Det regnte rett som det var, men folk koste seg under paraplyer og telt likevel Foto: Johs Bjørkeli
FOTBALLSANG: Valle ILs jentelag slår motstanderne med både 5 og 10 mål. Lørdag lanserte de egen cd - "Go Valle" der inntektene skal gå til finansiering av kunstgras på Valle stadion. Foto: Johs Bjørkeli
ÅÅÅgaterfrokst ballonblåsere.JPG Foto: Johs Bjørkeli
SAMSTEMT: Heloise Sverdup Lund og Bjørnar Støle har fått god utdanning ved Valle Kulturskule. De har opptrådt i mange sammenhenger allerede og imponerte også under gatefrokosten Foto: Johs. Bjørkeli
STORTALENT: Kulturskolen i Valle utvikler det ene talentet etter det andre. Under gatefrokosten var en av de unge fremadstormende, Johanna Tiedje, på scenen. Foto: Johs. Bj rkeli

VALLE: — Dette er helt topp, var omkvedet blant fastboende og utflyttede setsdøler der de benket seg under mattelt og paraplyer med eggerøre, kjøttpålegg, syltetøy , saft og kaffe. Mange hadde ikke møtt hverandre på ett år, ikke siden forrige gatefrokost i Valle.

— Det er ikke for frokosten de kommer, men dette er en gyllen sjanse til å treffe gamle kjente og holde kontakten gjennom en koselig prat og felles hygge under underholdningen, sa konferansier og leder for gatefrokosten, Ørnulf Hasla til Fædrelandsvennen.

Uvant vær

Samvirkelagbestyrer Gunnar Brottveit bar ut pålegg og fylte fatene etter hvert som 500 gjester forsynte seg.

— Det ser ut som folk har matlyst selv om det er dårlig vær, sa han.

REGN: Det regnte rett som det var, men folk koste seg under paraplyer og telt likevel Foto: Johs Bjørkeli

Akkurat dette er nemlig ikke handelsstanden som arrangerer den årlige gatefrokosten vant til. Gjennom de åtte årene det populære tiltaket har vært arrangert, har det alltid vært godt vær.

Banksjef Vidar Homme og hans medarbeider Kåre Rike var to av de mest populære personene under gatefrokosten. Gratis ballonger til ungene førte til lang kø av smårollinger og foreldre.

Mange på scenen

— Koselig å se så mange folk, sa munnharpespiller Sigurd Brokke til Fædrelandsvennen rett før han entret scenen mellom samvirkelaget og frikirka. Han gledet seg over kjempegode kritikker av hans siste cd-utgivelse og ga publikum smakebiter fra denne.

FOTBALLSANG: Valle ILs jentelag slår motstanderne med både 5 og 10 mål. Lørdag lanserte de egen cd - "Go Valle" der inntektene skal gå til finansiering av kunstgras på Valle stadion. Foto: Johs Bjørkeli

Kulturskulen i Valle avler stadig fram dyktige lokale musikere og sangere. Lørdag sto de i kø for å komme på scenen – til og med et helt fotballag, Valles uslåelige jentelag, framførte en sang foran publikum. Den selvskrevne låta ”Go Valle” på deres rykende ferske cd skal sørge for bidrag til å finansiere kunstgras til Valle stadion.

Dans

Headlinere var The European Highwaymen med Arly Karlsen, G .Thomas og Ove Støylen. Vel er disse internasjonalt kjente og høster suksess under festivaler i Seljord så vel som i Nashville, men uten band og bare akustisk, ble det noe tamt over opptredenen.

Trøkket sørget det lokale bandet Popnagel for. Her er det også profesjonelle musikere som Hugo Risdal og Geir Dahle med. Dette bandet behersker all slags typer musikk og sørget for at det ble stor stemning under brosteinsballet mellom Biblioteket og gamle Bergtun Hotel.