KRISTIANSAND: William Glad skal til Canada i slutten av juli og trenger nytt pass. Som så mange andre har han tatt turen med mor til passkontoret i Kristiansand på fredag.

— Det er nok mange som har valgt å komme i hit i dag siden skolene har fri og det er sikkert mange foreldre som også har ordnet seg fri, sier Trygstad.

Nummer 115 i køen

Det er trangt om plassen og flere foreldre er på kontoret med barna sine. William Glad og Bente Marit Trygstad er nummer 114 og 115 i køen. De har allerede vært her i 20 minutter, og kølappsystemet viser at nummer 78 er neste i køen.

— Vi må nok regne med å være her en time eller to, sier Trygstad.

Siden hun allikevel måtte stå i kø med sønnen hele dagen, sjekket hun sitt eget pass og fant ut at det måtte fornyes. Nå angrer hun litt på at de valgte akkurat fredagen å ordne med passene.

— Vi må vel bare smøre oss med tålmodighet, sier hun.

- Køen var ventet

Politiinspektør Magnus Andreassen i Agder politidistrikt kan fortelle at den ekstra lange køen på passkontoret var ventet.

BEKLAGER: Politiinspektør Magnus Andreassen beklager den lange ventetiden og opplyser at alle ressurser er i bruk for å ta unna køen. Foto: Kjartan Bjelland

— Det kommer alltid ekstra mye mennesker til passkontoret rett før sommeren, og spesielt på slike inneklemte dager, forklarer han til Fædrelandsvennen.En inneklemt dag er fredagen et godt eksempel på. Torsdag var det 17. mai, og på lørdagen starter helgen.

— På sånne inneklemte dager har ofte skolene fri, og mange foreldre har også fri, forteller Magnus Andreassen.

Beklager ventetiden

Til vanlig er det en eller to luker som er åpne på passkontoret.

— I dag har vi kalt inn det vi har av mannskaper og fire luker er åpne til enhver tid, sier Magnus Andreassen.

Men dessverre blir det kø allikevel.

— Vi har ikke mannskap nok til å ta unna køen slike dager, men vi jobber så raskt vi kan, sier politiinspektøren som beklager at folk må belage seg på kø slike dager.

— Jeg kan bare beklage at det tar litt tid i dag, sier han.