BIRKENES: Herefoss bygdeutvikling har kjempet for å gjenopprette nedlagte Herefoss stasjon som togstopp på strekningen mellom Kristiansand-Oslo. Tirsdag fikk de enstemmig støtte av kommunepolitikerne i Birkenes.

Øve press

— Nå er jeg redd for at NSB er nokså sidrumpa, men kan vi øve noe press, så gjør vi det, mente Arbeiderpartiets Anders Christiansen.

Mens Eva M. Aabel Retterholt fra Senterparitet berømmet bygdeutviklingsgruppen for engasjementet.

— Samferdselsgruppen i Herefoss bygdeutvikling har jobbet og stått på, og det er positivt at kommunen har tatt tak i dette, sa Retterholt.

Innspill

Med dette sender Birkenes kommune et innspill til Jernbaneverket, som nå går gjennom stasjonsstrukturen i hele Norge. Det er Jernbaneverket som har ansvaret for stasjoner og holdeplasser på jernbanenettet.

I Jernbaneverkets eget forslag, finnes det imidlertid ingen forslag om å opprette nye togstopp. Tvert imot går Jernbaneverket inn for å legge ned 31 togstasjoner i Norge.

Lengste uten stopp

Sterkningen mellom Vennesla og Nelaug er i dag den lengste uten togstopp på Sørlandsbanen. Også på Hynnekleiv i Froland ønsker lokalpolitikerne et togstopp gjenopprettet.

— Men, altså, «stasjonsstrukturprosjektet»! Det er så tunga tar salto i munnen. Vi må finne et annet navn på dette, mente Christiansen.