VENNESLA: — Jeg vil ikke si noe om dette. Det får du ta med Statnett, som vi har kontrakt med, er alt administrerende direktør Hallvard Sindre i Entreprenørservice as vil si.

Det er selskapet Entreprenørservice som utfører boring for Statnett i forbindelse med likestrømkabelen Skagerrak 4 mellom Danmark og Norge. Installasjonsarbeidet har begynt på Støleheia i Vennesla.

HULL I VEIEN: I oktober i fjor kom pilothullet gjennom Saga terrasse opp midt i boligveien i Sage terrasse. Foto: Frode Lindblom

I oktober i fjor ble det boret et 220 meter langt pilothull på 25 centimeter i diameter gjennom fjellet i Saga i Vennesla. Boringen gikk feil og hullet kom opp i boligveien. Det måtte bores et nytt hull.Denne gang har samme selskap fått problemer i Otra. Forrige uke traff løsmasseboret avløpsledningen til Kristiansand kommune, noe som medførte utslipp i lakseelva.

Kostbar feilboring

Ifølge prosjektledelsen i Statnett har feilboringen i Saga endt med en løsning.

— Den saken er avgjort. Hvor store ekstrakostnadene ble, går vi ikke ut med, men vi gikk med på en kostnadsdeling med Entreprenørservice, forteller kommunikasjonssjef Henrik Glette i Statnett.

Beregninger for uhellet i Otra er foreløpig ikke en sak. Der handler alt nå om å gjennomføre boringen av et nytt hull på 90 meter.

— Har dere tillit til jobben Entreprenørservice utfører?

— Vi har mange prosjekter i gang og evaluerer entreprenørene fortløpende hvordan de leverer etter kontrakt, sier Glette.

Trolig manuell feil

Prosjektleder Monica Fredvik i ingeniørvesenet Kristiansand har ansvar for vann og avløp. Hun venter på bilder som avdekker hvor stort hullet i avløpsledningen er før etaten godkjenner en reparasjon. Ifølge Statnett skal bruddet være på 10x10 centimeter. Statnett sier årsaken til den fjernstyrte feilboringen trolig er manuell.

— Innhentet Statnett som oppdragsgiver nødvendig informasjon i forkant av boringen i Otra?

— Ja, det gjorde vi. Å bore under sånne forhold kan medføre usikkerhetsmomenter. Uhellet og utslippet i elva er beklagelig. Vi håper skaden er utbedret innen utgangen av denne uka, sier kommunikasjonssjef Henrik Glette.