KRISTIANSAND: — Grim er en krevende skole å styre. Det er ikke den enkleste plass å være, forteller Hans Olav Rike.

1. februar 2009 gikk han av med pensjon etter 17,5 år som skoleleder på Grim skole. Ungdomsskolen er med 430 elever den største i Kristiansand og rekrutterer fra fem ulike barneskoler.

Ifølge oppvekstdirektør Arild Rekve søkes det nå etter ny rektor som skal være på plass i september.

Etter Rike overtok Arnt Jørgen Eidsaa. Han kom fra Fiskå skole. Eidsaa holdt ut i tre år før han forsvant og ble skolesjef i Lillesand. Eidsaa ble så avløst av Terje Alfsen, som kom fra rektorstilling ved Torridal skole. Alfsen orket ett år. Nå har han overtatt som leder på Flekkerøy skole.

Hans Olav Rike sier han fortsatt følger med på hva som skjer på sin gamle arbeidsplass. Han liker ikke de mange lederbyttene.

— Jeg synes det er synd med ustabiliteten. Stabilitet i ledelsen er en fordel. Det handler om forholdet mellom ledelsen og de ansatte, og jeg tror det vil bedre arbeidsmiljøet gjennom å bli ordentlig kjent med hverandre.

— Må du være en sterk leder på Grim skole?

— Ja, det vil jeg nok si.

— Hvordan opplevde du samarbeidet mellom deg og dine ansatte?

— Vi hadde noen friske diskusjoner i min tid der oppe med blant andre tillitsvalgte, men jeg opplevde at de var realistiske og hadde beina på jorda. Jeg hadde mye støtte og hjelp fra dem, og vi hadde et åpent og greit forhold, sier Hans Olav Rike.

Tillitsvalgt på Grim skole, Petter Ommundsen, vil ikke kommentere rektorsaken og henviser til konstituert rektor Leif Otto Torjusen.

Verken Eidsaa, Alfsen eller Torjusen var tilgjengelig for kommentar søndag kveld.