KRISTIANSAND: Mandag kveld fikk politiet melding om en 12 år gammel gutt som var meldt savnet. Brannvesen, ambulanse, luftambulanse og dykkere ble sendt til området for å lete etter gutten.

35 frivillige fra Røde Kors Hjelpekorps var i gang med søk eller på vei. Norske Redningshunder hadde også en ekvipasje på vei.

Men det var Aleksander Magnussen fra Sola i Rogaland som fant den savnede gutten. Magnussen er fastboende i området, og var sendt ut på oppdrag fra faren.

– Faren min jobber på Hovedredningssentralen på Sola. Han ringte meg og spurte om ikke jeg kunne kjøre og ta en kikk, sier han.

Så ham i veikanten

Da var klokka 22.10, en drøy halvtime etter at gutten var meldt savnet. Magnussen holdt telefonkontakt med faren, som styrte ham østover, litt utenom områdene hvor de andre letemannskapene var.

– Jeg ble bedt om å kjøre østover på fylkesveien og jeg kjørte inn noen småveier på veien. Etter hvert traff jeg gutten gående i veikanten, sier han og viser på gps-en hvor han kjørte.

Magnussen spurte ham hva han het, og fortalte gutten at det var mange som lette etter ham.– Så spurte jeg om han ville at jeg skulle kjøre ham hjem. Det ville han.

Tilbake i Skudeviga overleverte redningsmannen gutten til familien sin.

– De takket meg for at jeg hadde funnet ham.

– Hvordan føltes det?

– Det var veldig hyggelig, sier han og smiler.

Som far, så sønn

På Hovedredningssentralen på Sola kunne faren konstatere at eplet ikke falt særlig langt fra stammen.

– Det er kanskje noe i det, sier Bjørn Magnussen når Fædrelandsvennen ringer.

Redningsleder Bjørn Magnussen (t.v.), her sammen med Stein Jarle Langvik og Eirik Walle, kalte ut sønnen da han fikk melding om den savnede 12-åringen mandag kveld. Foto: Arkivfoto / Stavanger Aftenblad

– Det var en tanke som slo oss. Han bor jo i området og vi kunne ikke bare la ham sitte foran pc-en hele kvelden, sier faren lurt.Han var assisterende redningsleder mandag kveld og sier de brukte sønnen til å søke litt utenfor det angitte området.

– Vi hadde ham litt på sidelinjen. Vi ventet også på at Røde Kors skulle komme, så vi ba ham søke litt på småveiene.

Var savnet selv

Han er fornøyd med innsatsen til sønnen, men sier det egentlig bare skulle mangle.

– Vi måtte le litt. Han var jo selv savnet da han var to år gammel. Da var han fornærmet over at han ikke fikk bli med på butikken, og tok seg en tur for seg selv i tråbilen. Han ble funnet i grøfta litt senere.

– Nå har han erfaring fra begge sider, sier han og ler.

Og er sønnen villig stiller han gjerne sin egen jobb til disposisjon.

– Han skal bare overta, så kan jeg pensjonere meg med god samvittighet.