KRISTIANSAND: Fædrelandsvennen ble tipset av en beboer som hørte et smell før han mistet strømmen ved 20.30-tida onsdag.

– Det var ti-gangen av vanlig sprengning. Det kjentes ut som et jordskjelv, hele huset ristet, forteller mannen som bor i Øvrebø, rundt én kilometer unna stedet.

Like etter bekrefter Agder Energi Nett at det er tilfelle. På deres kart over strømbrudd står det at 62 enheter er uten strøm, og at årsaken er et sprengningsuhell.

Strømkabel skadet

– Feilsted er nå lokalisert og reparasjonsarbeidet vil starte umiddelbart. Dette vil pågå uavbrutt til alle har fått strømmen tilbake. Årsaken er sprengningsuhell, skriver Agder Energi Nett.

Ifølge Øvrebø-beboeren sprenges det hyppig for det nye datalagringssenteret på Støleheia, men denne gangen var det altså langt heftigere enn normalt.

Like etter midnatt viser strømkartet til Agder Energi Nett at alle husstandene har fått strømmen tilbake.

Operasjonsleder Audun Eide i Agder politidistrikt forteller at en strømkabel i en høyspentmast er skadet under uhellet.

Hendelsen fant sted like etter tunnelen på vei inn til Støleheia. Politiet hadde da sperret av denne tunnelen.

– Det er ikke meldt om andre skader, sier Eide.

Kabel falt ned

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 20.26.

De har fått opplyst at personell fra OneCo jobber på stedet, og fikk anslått at det tok om lag to timer før beboerne har fått strømmen tilbake.

Kommunikasjonssjef Nils Tore Augland i Agder Energi bekrefter at det er arbeid inn mot datalagringssenteret på Støleheia som har forårsaket uhellet.

– Stein fra sprengning har truffet en av våre høyspentkabler, som har rast ned. Det berører 62 kunder i området rundt Stemmen og Setesdalsveien. Vi jobber med at de skal få strømmen tilbake så fort som mulig, sa Augland.