Politiet i Oslo: – Skytingen synes å være målrettet

Oslo (NTB-Ole Henrik Tveten): Politiet mener det bare var flaks at ingen ble truffet da det ble avfyrt en rekke skudd mot et utested i Hausmanns gate i Oslo.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

Ved 22.30-tiden fredag var fortsatt ingen pågrepet i saken. Da var det gått nesten fem timer siden det ble avfyrt flere skudd mot Calle's Mat og Vinhus i Hausmanns gate i Oslo.

– Politiet fikk melding klokken 17.42 om at det var avfyrt skarpe skudd mot et utested i området, sa operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til NTB kort tid etter at skuddene hadde falt.

Politiet er ikke sikre på hvor mange skudd som ble avfyrt, men politiets innsatsleder på stedet, Kristoffer Bang, sier det dreier seg om «minst en håndfull».

På stedet kunne man se fire kulehull, tre av dem hadde gått gjennom et vindu. Politiet betegner det som ren flaks at ingen ble skadd i skytingen, ettersom stedet var tilnærmet fullt, og at skuddene ble avfyrt den høyden de ble.

Søkte i Akerselva

En bil som politiet mente var involvert i hendelsen, ble funnet hensatt ved Grünerløkka i nærheten av Akerselva kort tid etter skyteepisoden. Politiet opplyser at den norskregistrerte Jeepen var meldt stjålet.

Politiet er ikke sikre på hvor mange som befant seg i bilen, men et vitne så en mørkkledd mann, cirka 180 centimeter høy, løpe fra bilen da den ble hensatt.

I og med at bilen ble parkert der den ble parkert, undersøkte politiet om de som kjørte bilen, kunne ha kvittet seg med noe i Akerselva. Etter det NTB får opplyst, ble det ikke gjort funn i elva.

– Svært alvorlig

Politiet opplyser at de jobber bredt for å finne motivet for skyteepisoden, og at de da leter i flere miljøer.

– Vi har flere hypoteser, sier Bille Johnsrud ved kriminalvakta, som ikke ønsker å fortelle om de retter søkelyset mot et bestemt miljø, eller hvordan de jobber.

Han sier politiet har fått flere henvendelser fra bekymrede osloborgere, men sier at de mener folk flest ikke trenger å være engstelige.

– Hendelsen synes å være målrettet, sier Johnsrud.

Anita Khan, styreleder i Calle's Mat og Vinhus, sier til NRK at hun ikke ønsker å kommentere hendelsen.

Politiet sier de ser svært alvorlig på hendelsen, og de ønsker å komme i kontakt med vitner eller personer som vet noe mer om saken. (©NTB)

Publisert: