KRISTIANSAND: Aquarama kom til slutt godt ut av det, da en en årvåken rådgiver hos Idrettssjefen i Kristiansand kommune reagerte på at statstilskuddet til bassenget ikke sto i stil til størrelsen på anlegget.

– Vi så på tildelingen på vanlige svømmebasseng som måler 12,5 ganger 25 meter, og sammenliknet med vårt som er 25 ganger 50 meter, altså fire ganger så stort. Da så vi at kvadratmeterprisen på tildelingen til Aquarama var betydelig lavere enn til andre bassenger, sier Terje Abrahamsen, idrettssjef i Kristiansand kommune.

Ba om ny vurdering

Opprinnelig var bassenget i Aquarama tildelt 30 millioner kroner i spillemidler, i tillegg til at stupeanlegget var tildelt tre millioner kroner. I sitt brev til Kulturdepartementet ba kommunen kun om en ny vurdering av tilskuddet til bassenget, men fikk en god nyhet i retur.

– Departementet økte tilskuddet til bassenget til 35 millioner kroner, og gjorde samtidig en ny vurdering av stupeanlegget. Der økte de støtten fra tre til fire millioner kroner, sier Abrahamsen.

Går til bykassa

I år startet kulturdepartementet din utbetalinger av spillemidler til Kristiansand kommunen. Det gjør at det totale tilleggsbeløpet ender på 6,9 millioner kroner ekstra i statlig støtte. Pengene når bykassa i løpet av de neste to-tre årene, men vil neppe brukes til drift og vedlikehold av anlegget som så langt har vært et pengesluk for eierne.

– Dette vil sannsynligvis blir inntekter som går tilbake til kommunen blant annet for å nedbetale lån, ettersom de har tatt utgiften med å bygge anlegget. Vi har også ønsket å kunne beholde noen av midlene i idrettsetaten, men har foreløpig ikke fått mulighet til det, sier Abrahamsen.