— Jeg gleder meg til å vise frem skipet på Sørlandet, forteller den nederlandske kunstneren og TV-produsenten Aad Peters til Fædrelandsvennen.

Stort museumsskip

Han eier skipet, som er 30 meter høyt, 70 meter langt og er bygget i fire etasjer. Skipet er ombygd til et flytende museum.

— I museet kan man gå gjennom hele bibelhistorien. Besøkende vil få en helhetsopplevelse der de kan se forskjellig kunst. Blant annet har vi mange trefigurer av karakterer fra bibelen, laget av tsjekkiske kunstnere, sier Peters, og legger til:

— I tillegg til museum er det kinosal og restaurant i skipet.

Ønsker å formidle europeisk kultur

Peters har seilt med skipet i fem år, og han er ikke lei.

— Jeg føler meg heldig som kan reise rundt i et så stort skip. Mitt mål er å bringe historier fra bibelen videre til Europa, sier han.

"Noahs ark" seilte for første gang inn i norsk farvann. Foto: Ernest Boswarva

Han mener bibelhistorie er viktig å lære om.

— Europeisk kultur er basert på historier fra bibelen, og derfor er bibelhistorier ikke bare spennende for kristne mennesker, men også for dem som ikke tror på dem. Det er viktig å kunne noe om historien man tilhører i et møte med en annen kultur, sier skipseieren.

Store forventninger

Fredag har skipet seilt fra Aalborg i Danmark.

— Arendal er første stoppested i Norge. Jeg tror det vil komme mange besøkende i løpet av sommeren, men man vet jo aldri, sier Peters.

Skipseier, Aad Peters, håper på stor pågang i sommer. Foto: Ernest Boswarva

«Noahs ark» skal være i Arendal i seks uker, og neste stopp er Kristiansand.

— Hvis forholdene på sjøen er bra, vil vi reise videre til Kristiansand. Det ser jeg frem til.

Skipet åpner dørene for publikum fra lørdag.