VENNESLA: — Om du er kvinne eller mann så skal du ha en jobb med en lønn å leve av. Det kan være faser av livet du jobber deltid, men regelen må være heltid, sa en uvanlig engasjert ordfører Torhild Bransdal.

I snart ti år har hun og Aps Berit Kittelsen samarbeidet tett på toppen av Vennesla-politikken. Likestilling og heltidsstillinger har vært et hovedfokus.

- Vi har presset, og det går i riktig retning. Men vi er ikke kommet langt nok. Vi må mye lenger, sa Kittelsen.

I administrasjonsutvalget tirsdag ble et nytt heltidsprosjekt vedtatt og løftet er flere på heltid.

Les også:

Les også:

Bemanningskontor

Det skal brukes 500.000 kroner og et nytt bemanningskontor skal utredes i kommunen. Tanken er at pleie— og omsorgspersonell ansettes i bemanningskontoret. Deretter kan kontoret fordele vakter på tvers av de kommunale enhetene. Slik kan man få mer heltid.

De siste årene har antall deltidsstillinger gått ned i Vennesla. Innenfor pleie og omsorg er det nå 110 heltidsansatte mot 100 for et år siden. Antall ansatte som ønsker å gå fra deltid til heltid er gått ned fra 124 til 114. Det er altså flere i køen som ønsker heltid enn som jobber heltid.

Gjennomsnittelig stillingstørrelse er nå 66 prosent i Venneslas pleie og omsorg.

Frivillig eller?

KrFs Daniel Bakken er opptatt av å skille mellom frivillig og ufrivillig deltid. Han ba om at ingen må føle seg presset til heltid. Da fikk han svar av Aps Geir Wehus:

— Når et menneske frivillig velger å jobbe 50 prosent, må et annet menneske tvinges til å ta den andre 50- prosenten. Sånn er det bare.

Bedre tjenester

Rådmann Svein Skisland minnet om at heltid gir bedre tjenester.

Hovedtillitsvalgt for sykepleierne, Elisabeth Abusland Jeppestøl sa at hun hadde truffet pasienter som hadde hatt besøk av 36 ulike pleiere.