I Kristiansand tingrett er 17-åringen dømt til 237 timers samfunnsstraff.

9. april i år skulle politiet pågripe guttens etterlyste eldre bror i Randesund. I leiligheten oppsto det et basketak der lillebror tok tak i skulderen til en kvinnelig betjent.

Hun kjente sterk smerte, og merket at hun ikke hadde noe funksjon i armen. Ifølge dommen fra Kristiansand tingrett har hun vært hundre prosent sykemeldt siden hendelsen. Det er uvisst om hun kan fortsette i operativ tjeneste hos politiet.

Under pågripelsen ble også en mannlig politibetjent sparket i bakhodet av 17-åringen. Betjenten hadde lagt storebroren i bakken utenfor leiligheten. 17-åringen forklarte i retten at han tok løpefart og sparket mot skulderen til betjenten, men at foten skvatt opp i ansiktet hans. Dette trodde ikke retten på.

Politimannen fikk kraftig hjernerystelse og delvis avrevet muskelfeste i skulderen. Han var sykemeldt i sju uker. Han har ikke arbeidet operativt ute etter hendelsen.

Retten mener at volden 17-åringen er funnet skyldig i kvalifiserer til ubetinget fengsel i åtte måneder. Hans unge alder gjør at han ikke straffes med dette. I tillegg til samfunnsstraff må gutten betale 35.000 kroner i oppreisning til den mannlige betjenten.