Lørdag 28. desember i fjor ble en kvinne i 20-årene knivstukket gjentatte ganger under en fest på Moseidmoen. Mannen som knivstakk henne, som var gjest på festen, er nå dømt til seks års fengsel av Agder lagmannsrett. Her er mannens forsvarer, Sveinung Søndervik Johnsen. Foto: Tore-André Baardsen foto

Drapsforsøket fant sted under et festlig lag i et hus på Moseidmoen lørdag 28. desember i fjor. I løpet av kvelden havnet den tiltalte 35-åringen i en krangel med en kvinne i 20-årene, på grunn av en gammel konflikt. Mens kvinnen satt med ryggen til i en sofa skal 35-åringen ha knivstukket henne en rekke ganger. Kvinnen ble deretter liggende på gulvet, hvor mannen stakk henne flere ganger.

35-åringen har erkjent knivstikkingen, men nekter straffskyld for drapsforsøk. Han forklarte i retten at han kun ville gjøre kvinnen vondt, men ønsket ikke å drepe henne.

Lagmannsretten kom fram til at 35-åringen utvilsomt forsto at knivstikkene ville føre til at kvinnen døde. Retten viser til at kvinnen kun overlevde fordi hun gjorde motstand og at huseieren ropte til 35-åringen og gikk mot ham.

Av dommen fremgår det at kvinnen har vært rammet av angst, frykt og søvnproblemer etter hendelsen. Hun har forklart at hun opplevde dødsfrykt og sliter fremdeles med flashbacks.

Mannen har sittet varetektsfengslet i 307 dager, som trekkes fra fengselsstraffen på seks år. I tillegg til fengsel er 35-åringen også dømt til å betale kvinnen 150.000 kroner i erstatning. Dermed ble resultatet det samme i lagmannsretten som i tingretten.