SØGNE: — Kina er et enormt land med et enormt marked. Søgnes elever vil, dersom kinesisk blir gitt som tilbud på ungdomstrinnet, ha en stor fordel i næringslivet, sier Charlotte Søyland.

Hun er leder av Fremskrittspartiet i Søgne, og onsdag fikk hun med seg resten av politikerne i tjenesteutvalget på at kinesisk skal bli et likestilt tilbud på lik linje med tysk, fransk og spansk på ungdomstrinnet. Det enstemmige vedtaket er nå oversendt administrasjonen, som skal utrede saken.

Verdens største språk

— Kinesisk har blitt et veldig populært språkfag på de skolene som tilbyr dette. Kina har 1,34 milliarder innbyggere, og blir stadig viktigere for verdensøkonomien. Mandarin, som er hovedspråket i Kina, er verdens største språk, påpeker Søyland.

Målet henne er at Søgnes ungdomsskoleelever fra 8.trinn etter hvert skal få muligheten til å velge kinesisk som sitt 2.fremmedspråk i skolen.

Fremtidsrettet

Kristiansand Katedralskole Gimle har på eget initiativ satt i gang et tilbud der elevene på videregående kan velge kinesisk som 2.fremmedspråk. Kristiansand kommune vedtok dessuten kinesisk i skolen i budsjettplanen før jul.

— Dersom dette nå også blir vedtatt i Søgne kommune, vil kanskje flere kommuner i Vest-Agder bli inspirert. Det håper jeg virkelig de gjør, for det er dette som er fremtiden, sier Søyland.