Kriminaltekniker.jpg Foto: Christian Tunge
Hyttebrann2.jpeg Foto: Christian Tunge
- Hytta er totalt nedbrent, og det er ikke noe fare for at den skal spre seg, sier Jerry Remme, overbefal ved Setesdal brannvesen. Foto: Tipser

EVJE OG HORNNES: Torsdag morgen opplevde to barn at deres mor ble livstruende skadet i en hyttebrann, som startet i 07.00-tiden.

— Kvinnens tilstand er livstruende, men stabil, ifølge sykehuset, sier politiadvokat Terje Skaar til Fædrelandsvennen klokken 16.40 torsdag.

Klokka 9.50 fredag melder Haukeland universitetssjukehus på sine pressesider at kvinnen fortsatt er kritisk skadet.

Kriminaltekniker.jpg Foto: Christian Tunge

Barnas far ble pågrepet av politiet i nærheten av hytta klokken 09.30. Han er siktet for forsøk på forsettlig drap på kvinnen. — Pågripelsen foregikk uten dramatikk. Han er skadet og ble torsdag ettermiddag lagt inn til operasjon.

— Han vil bli avhørt så snart det er mulig. Om det blir i kveld eller i morgen vet jeg ikke, sier Skaar klokken 18.00 torsdag.

Mannen er ikke alvorlig skadet. Politiadvokaten vil ikke kommentere hva slags skader det er mannen har pådratt seg. Forsvarer for mannen vil bli oppnevnt fredag.

Var sammen på hytta

Alle fire var sammen på hytta som ligger ved Bjørnevatn i Evje og Hornnes. Siktede og fornærmede har vært gift, men er nå skilt.

— De har to barn sammen. Alle fire oppholdt seg på hytta. Vi mener kvinnen og mannen befant seg i hytta da brannen startet. Mannen er mistenkt for å ha startet brannen, sier Skaar.

Hvor de to barna befant seg da brannen startet er politiet foreløpig ikke sikre på, men de var i nærheten av hytta.

Ifølge Sørlandet sykehus ble kvinnen flyttet til Haukeland universitetssjukehus i Bergen torsdag ettermiddag. Kvinnen ble først sendt til Sørlandet sykehus Arendal etter hyttebrannen.

Ingen er avhørt

- Ingen av de fire involverte er avhørt ennå. Derfor går vi ikke ut med noen detaljer rundt hendelsesforløpet, sier Skaar.

Politiet kan heller ikke si noe om brannårsaken.

— Kriminalteknikerne har ikke kunnet undersøke branntomta ennå. Det er den for varm til, sier Skaar.

Barna sjekket på sykehuset

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til, stod de to barna ved porten inn til hyttefeltet da redningsmannskapet kom torsdag morgen.

Disse ble tatt hånd om av helsepersonell og sendt til sykehus for sjekk.

- Hytta er totalt nedbrent, og det er ikke noe fare for at den skal spre seg, sier Jerry Remme, overbefal ved Setesdal brannvesen. Foto: Tipser

— Barna ble sjekket på sykehuset, men var fysisk uskadet. De blir tatt hånd om av helsepersonell og pårørende, sier Skaar. Barna skal avhøres i dommeravhør. Etter det Fædrelandsvennen kjenner til, eier den siktede mannen hytta som brant ned. Den har vært i familiens eie i en årrekke.

Nedbrent

Brannvesenet meldte om brannen på Twitter kl 7.20. Rundt kl 07.30 stod hytta i full fyr.

Både luftambulanse og redningsdykkere ble sendt til brannen. Kvinnen ble sendt til Sørlandet sykehus Arendal rundt kl 08.00. Ved 08.30-tiden hadde brannvesenet klart å slukke brannen.

— Hytta er totalt nedbrent, og det er ikke noe fare for at brannen skal spre seg, sier Jerry Remme, overbefal ved Setesdal brannvesen IKS.

Brannvesenet klarte å spare et anneks og firehjuling i nærheten av hytta.