Tenk hvis vi hadde fått fem tonn på strøvogna og kjørt ut på E 39 uten bremser, sier Frank Opsahl.

— Den som har gjort dette, kunne blitt drapsmann, sier Frank Opsahl, som driver firmaet Full Stopp AS fra Langenes.

Natt til lørdag eller lørdag morgen har noen skrudd i stykker hydraulikken på strøvogna og bremsene på brøytetraktoren hans, som sto parkert ved Mestas anlegg på Mjåvann. Hadde kolossen løpt løpsk, uten bremser, kan man bare tenke seg til hvor alvorlig det kunne blitt.

Tenk hvis vi hadde fått fem tonn på strøvogna og kjørt ut på E 39 uten bremser

— Tenk hvis vi hadde fått fem tonn på strøvogna og kjørt ut på E 39 uten bremser, sier Opsahl.

To saker

Tilsvarende skjedde for snart en måned siden med en av brøytetraktorene til Svein Rune Dahl i Se Maskin og Anlegg AS. Den maskinen sto på Korsvik.

Her har Frank Opsahl skiftet hydraulikk-koplingen. Da han kom for å starte traktoren, var skruene helt løsnet.

Opsahl oppdaget hydraulikkslangen som manglet til strøvognen da han kom for å hente traktoren på Mjåvann lørdag morgen. Sammen med Lars Roland fra Mesta fikk han fikset den. Roland bekrefter historien.

Deretter forlot Opsahls mange tonn tunge John Deere— traktor området, retning Kristiansand. På vei ned E 18 mot byen forsvant bremsene mer og mer. Med nød og neppe greide sjåføren å få traktoren opp til Slettheia.

Dette er en oljekobling til hydraulikk og bremser på Frank Opsahls traktor. En rekke av skruene og slagekoplingene var løsnet.

— Nøyere undersøkelser viste at skruer og koplinger var løsnet i olje-systemet til bremsene og bremserørene. Når man kjører, ser man ikke umiddelbart at olje fosser ut bak. Tenk om vi hadde hatt fem tonn på strøvogna i tillegg. Dette kunne gått evig galt, sier en sint og forbannet Frank Opsahl.

Dette kunne gått evig galt

Anmeldt

Han har tre traktorer som går i Vågsbygd og på Flekkerøy med brøyteskjær eller strøvogn. Nå skal alle parkeres på Langenes, og viltkamera skal overvåke parkeringsplassen. Forholdet skal anmeldes mandag.

Svein Rune Dahl sier han anmeldte det som skjedde på Korsvik i slutten av november. Politiet bekrefter anmeldelsen overfor Fædrelandsvennen, men kunne utover det ikke gi kommentarer om sabotasje-saken søndag kveld.

— I anleggsbransjen finnes folk som er troende til litt av hvert når ting går mot dem. Jeg har en mistanke, sier Dahl.

Baufil

På hans tunge traktor må det ha vært brukt baufil for å ødelegge hydraulikk og bremser.

— Heldigvis ble også noe i girkassen ødelagt, slik at jeg ikke fikk kjørt. Hadde jeg kjørt opp nede fra Korsvik industriområde, ville jeg fort kjørt helt til krysset med Høvågveien uten å bruke bremsene. Da ville all kraft vært borte i det jeg skulle brukt dem. Vi kjører mange tonn, og dette er fryktelig skummelt, sier Dahl.

Frank Opsahl håper politiet prioriterer saken skikkelig når det foreligger to anmeldelser og to forhold. Han sier hele familien er preget av hendelsen.

— Dette skaper stor frykt. Jeg har ansatte som jeg skal passe på kan jobbe i trygghet. Nå må vi sjekke kjøretøyene dobbelt grundig før vi kjører. Noen er tydeligvis ute etter å gjøre oss vondt. Veldig ubehagelig, sier Opsahl.