Kjøretøyet der en person satt i, som omkom, fikk omfattende skader i ulykken. Foto: Ernest Boswarva

— To biler stod i full fyr etter en trafikkulykke på E 18 vest av Songedumpa i Tvedestrand. Det var fortsatt folk i den ene av bilene, meldte operasjonsleder i Agder politidistrikt, Nils Kristian Voreland, om ulykken som politiet fikk melding om klokka 15.48 fredag.

— Personen som omkom har kjørt forbi en annen bil, som ble involvert i ulykken, rett før det smalt. I denne bilen satt en kvinne med to barn. De tre er bosatt i Tvedestrand, forteller Voreland til Fædrelandsvennen.

Ikke førerkortbeslag

Føreren av vogntoget var en rumensk mann på 45 år. Det er ikke foretatt noe førerkortbeslag.

— Vitner har sett hele hendelsesløpet. Det er for tidlig å si noe om alder og kjønn på avdøde. Vi må avvente DNA-prøve før dette kan fastslås 100 prosent sikkert, sier operasjonslederen.

Les også:

Kjøretøyet der en person satt i, som omkom, fikk omfattende skader i ulykken. Foto: Ernest Boswarva

— En person er bekreftet omkommet etter trafikkulykken. Personbil som var på vei vestover kom over i motsatt kjørefelt og frontkolliderte med et vogntog, legger han til.Personbilen som lå bak ulykkesbilen, og som også var på vei vestover, kolliderte så med personbilen som traff vogntoget.

To biler brant

Ulykken skal ha funnet sted ikke langt unna Songe, som ligger noen kilometer øst for Tvedestrand. To personbiler og et vogntog var involvert i ulykken.

— Det var totalt fire personer i de to bilene. En omkom, men de fire andre skal være tilnærmet uskadde. De fire kom seg ut av den andre bilen, forteller operasjonslederen.

— Kriminaltekniker og ulykkesgruppa til Statens vegvesen er på stedet. E 18 kommer til å bli stengt i lengre tid, påpeker Voreland.

Det oppsto lange køer etter ulykken. Foto: Ernest Boswarva

Vitner på stedet forteller til Tvedestrandspostenat en kvinne med to barn skal ha klart å redde seg ut av den ene brennende bilen.

Omkjøring

— Veitrafikksentralen har iverksatt skilting av omkjøringsalternativ via Vegårshei, kan operasjonslederen fortelle.

Foruten de to bilene oppstod det også brann i noen strømledninger på stedet.

Ifølge Fædrelandsvennens frilansfotograf på stedet er det lange køer i begge retninger ved skadestedet.

Klokka 20.50 kan operasjonsleder Nils Kristian Voreland i Agder politidistrikt melde at E 18 åpner igjen klokka 20.55.