«Tiltalte misbrukte det tillitsforholdet han hadde til de fornærmede», heter det i dommen fra Kristiansand tingrett

Den ene av jentene var seks år og den andre åtte år da overgrepene startet. Mellom fire og fem år gikk før det var over. Retten mener det er skjerpende at overgrepene foregikk over lang tid og var svært mange i antall.

Del av leggerutinen

Ifølge dommen oppfattet jentene det som en rutine ved leggetid. Det var som «å pusse tennene», beskrev den ene av dem i sin forklaring.

Det gikk flere år før de anmeldte saken i 2012, etter først å ha betrodd seg til andre. Da var det gått seks-sju år. I retten forklarte den ene jenta at hun etter hvert forsto at stefaren hadde gjort henne noe vondt.

Stefaren nekter for å ha gjort det han nå er dømt for, men retten mener at jentene har høy troverdighet.

Ville bli kjent utilregnelig

— Han erkjenner ikke at han har gjort noe, og sier at da må hjernen min ha vært borte, sa forsvarer Sverre Kjetil Berge til Fædrelandsvennen da saken gikk.

Rettspsykiater Gunnar Johannessen fortalte i retten at han mener stefaren forsøkte å bløffe på seg en psykose. Målet var å bli vurdert som utilregnelig og dermed ikke kunne straffes.

Johannessen trakk blant annet fram at mannen krabbet rundt på kontoret hans på en måte som ikke kunne kobles til en psykose. Like før han kom inn på kontoret hadde han dessuten gått helt normalt.Etter en full rettspsykiatrisk utredning konkluderte to sakkyndige med at mannen ikke var psykotisk da overgrepene ble begått. Retten har lagt dette til grunn, og mener han er tilregnelig.

Må betale oppreisning

Straffen på fem år og seks måneder er et halvt år kortere enn aktors påstand. Mannen må også betale 150.000 kroner i oppreisning til de to fornærmede.

Forsvarer Sverre Kjetil Berge opplyser at klienten ikke har bestemt seg for om han vil anke.|