Det var tirsdag morgen at Fargerike, som har stort fyrverkeriutsalg ved Lumber i Vågsbygd, oppdaget at fyrverkeri verdt 80.000 — 100.000 kroner var borte fra en container. Samme kveld ble fem menn pågrepet og siktet for å ha stått bak tyveriet.

— Vi mener det er skjellig grunn til å mistenke dem for grovt tyveri eller medvirkning til det, sier Kjell Erik Eriksen, etterforskningsleder i Kristiansand-politiet til Fædrelandsvennen.

Innsatsleder Frank Salvesen og politibetjent Øystein Homme ved containeren sammen med butikksjef Trond Horverak fra Fargerike etter tyveriet tirsdag. Foto: Vegard Damsgaard

Alle fem er kjenninger av politiet. Onsdag formiddag har to av de pågrepne, en 23-åring og en 39-åringen, erkjent straffskyld i avhør.

— De har erkjent grovt tyveri, sier Eriksen.

Importør fikk tips

Saken startet med et tips om at den siktede 39-åringen hadde lagt ut fyrverkeri til salgs på sin Facebook-profil. Tipset kom til importøren Festival fyrverkeri, som meldte fra videre til Fargerike.

— Jeg kontaktet politiet umiddelbart, sier Øivind Horverak, som driver Fargerike.

Klokken 20.10 tirsdag gikk politiet til aksjon mot mannens adresse i Voiebyen. Her oppholdt det seg flere personer som politiet knytter til fyrverkeri-tyveriet.

Etter å ga gått gjennom mobiltelefoner til disse personene, fant politiet grunn til også å aksjonere mot en adresse på Slettheia.

Mesteparten ennå borte

Så langt er det beslaglagt 14 kasser med fyrverkeri hos de siktede. Fargerike har onsdag morgen bekreftet at fyverkeriet tilhører dem.

— Vi forsøker å spore opp resten av det stjålne fyrverkeriet, og utelukker ikke flere pågripelser Hvis fyrverkeriet er solgt, kan det være pågripelser opp mot helleri, sier Eriksen.

Ifølge Øivind Horverak er størsteparten av fyrverkeriet ennå på avveie.

— Jeg vil anslå at vi så langt har fått tilbake fyrverkeri med en utsalgspris på 15.000 - 20.000 kroner, sier Horverak.

Han berømmer politiet for å ha handlet raskt i saken.