Pedersen er også kjent som «sjefsbrøler» i supporterforeningen Rægestimen for fotballaget Fløy.

Han har delt og støttet et blogginnlegg på Facebook-siden sin, hvor følgende sitater kan leses:

Satan

Dette er en skjermdump av Oddfinn Pedersens Facebook-publisering. Foto: Vindsland, Steinar

Utviklingslæren er en uhyrlig løgn klekket ut av Satan selv. Løgnen er så uhyrlig, så vanvittig i sin absurditet at den knapt fortjener noen kommentar.Og videre:

Utviklingslæren er den største svindel i verdenshistorien, et bedrag som stammer fra djevelen selv, og han har hatt hell med seg i å forføre menneskeheten med dette gigantbedraget som skjuler seg under navnet «vitenskap».

Bloggen det er lenket til, har også lenket til artikler som er skrevet av lyngdølen Jan Ernst Gabrielsen, som før valget trakk seg om fylkesleder i partiet De Kristne i Vest-Agder. Han trakk seg etter å ha uttalt at Gud tillot at Utøya skjedde.

Les også:

Kristen mann

— Jeg tror ikke på evolusjonen. Jeg er en kristen mann som tror på Bibelen, sier Pedersen.

- I bloggen står det «forføre menneskeheten med dette gigantbedraget som skjuler seg under navnet «vitenskap». Kan du utdype dette?

— Ja, jeg følger Bibelen, det er min plattform, så får de andre komme med det de vil. Når det står i Bibelen at Noahs ark ligger i Tyrkia, så ligger den der. Og en ting til; de som tror de stammer fra apene får passe på sin familie, så skal jeg passe på min.

- Regner du deg som kreasjonist?

— Jeg regner meg som bibeltro kristen.

Les også:

Bibelen

— Hvor gammel mener du jorda er?

— Det står i Bibelen at den er 6000 år gammel, så det tror jeg på.

- Men vitenskapen har kommet fram til at jorda er rundt 4,5 milliarder år gammel?

— Det er ikke dokumentert.

Pedersen forteller at han har hatt denne troen siden barndommen, og at jo mer han leser om dette, jo sikrere blir han på at han har rett. Han mener hele Bibelen skal tolkes bokstavelig, selv om han innrømmer at det er noen ting han stiller spørsmål ved.

Politiker

- Hvordan bruker du Bibelen i din rolle som politiker?

— Nå er jeg veldig ny i politikken, og har ikke fått brukt den der ennå. Men jeg må få lov til å ha min tro ved siden av, de kan ikke nekte meg å tro.

- Vil du sette Guds lov over menneskets?

— Ja, personlig gjør jeg det.

- Men som politiker?

— Jeg må først komme i den situasjon før jeg vet hva jeg gjør, sier Pedersen.

Gahr Støre

Han har også tidligere vakt oppsikt med Facebook-publiseringer. Blant annet publiserte han et bilde der Jonas Gahr Støre sier til en eldre kvinne at rommet hennes skal overtas av syriske flyktninger. Bildet ble lagt ut på Facebook før valget.

-  Jeg kan jo se at når jeg nå sitter i bystyret, må jeg være litt mer forsiktig med hva jeg legger ut, sa han den gang.

Likevel legger han også stadig ut lenker til kristenfundamentalisten Greg Locke som mener flyktningekrisen egentlig er en trojansk hest som skal infiltrere USA med radikale islamister og trente mordere. Og at alle asylsøkere til USA burde sendes til et lukket mottak i Alaska inntil neste presidentvalg.

— Jeg tenker meg om mye mer før jeg poster ting på Facebook nå, siden jeg er blitt politiker. Jeg tenker på om jeg har rygg til å bære de reaksjonene som kan komme når jeg publiserer, sier Pedersen.

Forvirring

  • Jeg må få lov til å ha min tro ved siden av, de kan ikke nekte meg å tro.

Ordfører Harald Furre i Kristiansand kommune. Foto: EVA MYKLEBUST

— I demokratiets navn må det være tillatt for alle til enhver tid å gi uttrykk for den forvirring som hersker i ens hode.Dette sitatet trekker ordfører Harald Furre fram når Fædrelandsvennen spør om hva han synes om Oddfinn Pedersen syn på utviklingslæren og vitenskap. Sitatet er fra tidligere stortingspresident Carl J. Hambro.

Og Furre legger til:

— Også politikere må få lov å ha sitt private syn og sin private tro. Men som politikere må man også være opptatt av hvordan man framstår i offentligheten, sier han.

Respekt

Partileder Vidar Kleppe i Demokratene. Foto: Kjartan Bjelland

Partileder i Demokratene i Kristiansand, Vidar Kleppe, har respekt for folk som tror på Bibelen og mener Pedersen er i sin rett til å tro på hva han vil. — Er Demokratene enige i Pedersens syn på utviklingslæren og vitenskap?

— Demokratene bygger sin politikk på de kristne grunnverdier. Samtidig er det viktig å ta med seg alt det positive vitenskap har gitt oss, ikke minst innen medisinsk forskning og utvikling, sier Kleppe.