De forlatte bygningene som tidligere huset Yellow Hotel ligger ved Limfjorden, tre mil vest for Ålborg.

— Vi er en norsk investorgruppe som samarbeider om å starte et hotell- og golfresort på stedet, bekrefter Svein Olaf Olsen overfor nordjyske.dk.

Det tidligere spa- og konferansehotellet fikk en prisantydning på 15 millioner kroner etter at det gikk konkurs i 2010.

Svein Olaf Olsen mener det vil være attraktivt for nordmenn å investere i anlegget. Foto: Tore-André Baardsen

Nå er det solgt for en ukjent sum, og leiligheter skal tilbys kapitalsterke nordmenn som liker å svinge kølla.

— Flott beliggenhet

Den kjente gründeren og reiselivsaktøren, også kjent som «Ferje-Olsen», ønsket torsdag ikke å uttale seg om planene til Fædrelandsvennen.

Vi mener dette er attraktivt for norske golfgjester å investere i.

— Du får bare sitere de danske avisene, det som står der er korrekt, påpeker 59-åringen.

Ifølge den danske avisen skal leilighetene klargjøres enten for salg eller utleie.

FerjeOlsen.jpg

— Den nære beliggenheten til Øland Golfklub, i tillegg til at hotellet er i forholdsvis god stand med flott beliggenhet ved fjorden, gjør at vi mener dette er attraktivt for norske golfgjester å investere i, forklarer Svein Olaf Olsen.Turistsjefen i Jammerbugt kommune, som også omfatter den kjente «sørlandske» feriedestinasjonen Blokhus, er svært tilfreds med det norske oppkjøpet:

— Vi håper dette bidrar til at enda flere nordmenn reiser til vårt deilige område. Vi har mange golfbaner som brukes av både dansker og nordmenn, men ønsker mer turisme langs Limfjorden, der det i dag er stille og rolig. Her er det også gode muligheter for å seile og fiske, uttaler René Zeeberg til Fædrelandsvennen.

Turistsjefen forteller at det tidligere lå en gammel kro på stedet, og etter det han har fått opplyst skal ombyggingen allerede være ferdig til høsten.

Hotellet, som ligger i Øland sørøst for byen Brovst, havnet på tvangsauksjon i 2010 etter at en dansk eiendomsutvikler skal ha investert rundt 50 millioner i stedet. Siden har største kreditor Nykredit hatt det for salg.

Les også:

Thy Ferries havarerte

— Planen er å få satt en enkelt eierleilighet i stand til fremvisning, og dette arbeidet er påbegynt, opplyser formann Ejner Bering i Øland Golfklub til nettstedet golf.dk.

Han legger til at man ønsker å etablere 20 leiligheter i første omgang, og at det hører to medlemskap i golfklubben til hver leilighet.

Svein Olaf Olsen har helt fra starten spilt med åpne kort og fortalt om sine tidligere investeringsoppgaver i Danmark.

— Svein Olaf Olsen har helt fra starten spilt med åpne kort og fortalt om sine tidligere investeringsoppgaver i Danmark, påpeker Bering.

Den tidligere markedssjefen i Color Line og ferjedirektøren i Master Ferries har stadig krysset Skagerrak på jakt etter nye prosjekter.

Han var en av gründerne bak ferjevirksomheten Thy Ferries, som dukket opp av vannskorpa i 2009.

Kapitalsterke nordmenn ønskes hjertelig velkommen til Limfjorden, der turismen kan trenge et oppsving. Foto: Øland Golfklub

Planen var å transportere passasjerer mellom Kristiansand og Hanstholm, men selskapet klarte aldri å få til drift med en konvensjonell ferje.I stedet ble det forsøkt å få til drift med fraktferje, og fra januar 2011 seilte selskapet med godsferja Clare. Men det viste seg at Thy Ferries kasse raskt ble tømt for penger, og ved påsketider samme år var det slutt.

Selskapet klarte å reise 15 millioner i aksjekapital ved å invitere lokale Thy-beboere til å kjøpe folkeaksjer, og flere hundre dansker skal ha tapt penger på prosjektet.

Les også: