Det bskriverPolitidirektoratet på sine nettsiderfredag. Bakgrunnen ertrusselvurderingen fra PSTderforsvar og politi blir utpekt som mulige terrormål.

Med utgangspunkt i trusselvurderingen fra PST, som ble kjent tidligere denne måneden, har Politidirektoratet vurdert ulike tiltak, blant annet spørsmålet om bevæpning, skriver Aftenposten.

Bevæpnes med pistol

En såkalt politifaglig anbefaling er sendt Justis— og beredskapsdepartementet, skriver Politidirektoratet i en pressemelding.

– Etter en helhetsvurdering har vi kommet fram til at politiet trenger et ekstra verktøy for å møte denne nye trusselen. Derfor ber vi om samtykke til at uniformert mannskap i vakt- og beredskapstjeneste bevæpnes med pistol inntil videre, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård.

Politidirektoratet anbefalier at uniformert innsatspersonell i kategori IP 1, 3 og 4 bør bære pistol, i tillegg til livvakttjenesten som allerede er bevæpnet i det daglige.

Politiet ønsker at uniformerte tjenestemenn skal kunne bære pistol under patrulje, slik de gjorde under terrortrusselen i sommer.

— Vi har mottatt en anmodning fra Politidirektoratet om samtykke til bevæpning. Departementet tar sikte på å besvare den så raskt som mulig, kanskje allerede i ettermiddag, sier justisminister Amund Anundsen (Frp).

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Hovedverneombudet positiv

Hovedverneombudet for landets politifolk stiller seg bak ønsket om midlertidig bevæpning.

— Etter en rekke vurderinger har vår arbeidsgiver konkludert med at dette er et nødvendig tiltak og har derfor bedt om bevæpning for dem som allerede er trent og godkjent for det. Det stiller jeg meg bak, sier Audun Buseth, som er hovedverneombud for politi- og lensmannsetaten, til NTB.

Les også:

Militært personell og politi utatt for trusler

5. november i år gikk Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ut og advarte om økt fare for terror i Norge.

«Innenfor de kommende 12 månedene er det sannsynlig at det kan trues med, og bli forsøkt utført, terrorangrep i Norge», skrev PST i en pressemelding.

Politiet frykter gateangrep på uniformerte tjenstemenn og -kvinner.

«Med utgangspunkt i gjeldende trender innenfor ekstreme islamisters mål og metoder, samt det fiendebildet som tegnes av ISIL, kan militært personell, politi og enkelte politiske beslutningstakerevære særlig utsatte», skrev PST i sin pressemelding da.

Bakgrunnen for oppdateringen i trusselbildet var at det den senere tid har vært gjennomført en rekke arrestasjoner i vestlige land for å avverge terrorangrep.