GIFTET SEG: Øyvind Vikan og Linda Stenhaug giftet seg i idylliske Storlidalen i august. Neste år venter en stor utfordring på sykkelsetet. FOTO: Martin I. Dalen
AKTIVE: Linda Stenhaug og Øyvind Vikan. FOTO: Privat

Da Øyvind Vikan (38) skulle gifte seg med Linda Stenhaug (35) i august,ville han gi henne en uforglemmelig opplevelse i morgengave. Ettersom begge erglade i å sykle, ønsket han at gaven skulle være sporty. Samtidig ønsket hanikke at de skulle være for lenge borte, ettersom de har to små barn.

— Jeg tenkte derfor at en kort, men desto mer intens opplevelse kanskjekunne være midt i blinken, sier Vikan.

270 kilometer

23. august giftet de seg i en uteseremoni på Bortistu Gjestegard iStorlidalen i Oppdal. Dagen etter pakket Linda ut morgengaven:

GIFTET SEG: Øyvind Vikan og Linda Stenhaug giftet seg i idylliske Storlidalen i august. Neste år venter en stor utfordring på sykkelsetet. FOTO: Martin I. Dalen

— Jeg var veldig overrasket og det var litt skrekkblandet fryd. Jeg bleveldig glad, men jeg måtte fordøye det litt, sier Stenhaug.Gaven fra mannen var en racersykkel og startnummer til Lofoten InsomniaRace i juni 2015. Der er de påmeldt på den lengste distansen – fra Å tilLødingen - totalt 270 kilometer. Det er nesten tre ganger så langt som Stenhaughar syklet sammenhengende tidligere, og over dobbelt så langt som Vikanslengste tur på sykkelsetet.

— Det blir nok noen tårer underveis - både av glede og fortvilelse. Mendet blir nok en fantastisk fin opplevelse. Andre sykkelturer blir sikkertveldig kjedelig etter dette, sier Stenhaug.

Under 9,5 timer

Det nygifte paret er begge aktive. Stenhaug sykler mye i terrenget,mens Vikan sykler både i terreng og på landevei.

— Jeg føler meg trygg på at dette blir en opplevelse hun sent kommertil å glemme. Så får vi se om det blir stående som et godt eller et heltforferdelig minne, sier Vikan.

AKTIVE: Linda Stenhaug og Øyvind Vikan. FOTO: Privat

At valget falt på Lofoten, er ikke tilfeldig.— Vi har vært der to ganger og har hatt mange gode opplevelser og fineturer i naturen der. Da jeg så var på leting etter den ultimate opplevelsen, såtenkte jeg at vi måtte dra en plass vi hadde vært før og hadde et spesieltforhold til, sier Vikan.

De er ikke i tvil om at de vil gjennomføre, og har meldt seg på i klassenfor de som regner med å gjennomføre på under 9,5 timer.

— Når vi først starter på noe, så gjennomfører vi. Med mindre noeskulle skje underveis. Vi reiser ikke så langt for å bryte, sier Stenhaug.