En kvinne omkom i en boligbrann i Lillesand lørdag morgen.

Søndag formiddag opplyser operasjonsleder Martin Ugland at brannårsaken fortsatt er ukjent.

— Kriminalteknikere skal gjøre åstedsundersøkelse mandag, sier Ugland.

I Øvregate i Lillesand var det sju personer inne i et leilighetskompleks da det begynte å brenne lørdag morgen. Meldingen kom til politiet klokka 07.23. Ambulanser ble hentet inn fra både Kristiansand og Grimstad, og luftambulansen landet ved stedet like før klokka 08. Personen som varslet om brannen hadde sett røyk fra stedet.

20141115_081710.jpg Foto: Ernest Boswarva

Kvinne omkom

Brannvesenet fikk ganske raskt kontroll over brannen og hindret at den spredte seg til de andre leilighetene. Den var i ferd med å dø ut av seg selv da brannvesenet kom, og det var store mengder røyk i leiligheten.

Den omkomne ble brakt ut av leiligheten av røykdykkere fra brannvesenet, og hun ble forgjeves forsøkt gjenopplivet.

— Hun er erklært død, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt Martin Ugland til Fædrelandsvennen.

Politiet vil ikke opplyse mer om identiteten til avdøde før alle pårørende er kontaktet. Søndag formiddag forteller Ugland at det kan gå noe tid da en av de pårørende befinner seg i utlandet.

Mann lettere skadet

En mann som var på besøk hos avdøde i leiligheten ble fraktet til Sørlandet sykehus Kristiansand like før klokken 08. Akuttmottaket ved sykehuset opplyser at mannen, som er 51 år gammel, er lettere skadet.

Ifølge operasjonsleder Ingrid Mæhre i Agder politidistrikt ser det ikke ut til at mannen som var i leiligheten er avhørt lørdag.

De andre personene i leilighetskomplekset ble evakuert. Ingen av dem er skadet.

Totalskadet

Politiet hadde lørdag kveld ikke foretatt undersøkelser på åstedet. Foto: Ernest Boswarva

Vakthavende brannsjef sier leiligheten er totalskadet etter brannen.— Det er både store røyk- og brannskader, sa brannsjefen til Fædrelandsvennen lørdag formiddag.

Hvor brannen startet, overlater han til politiet å finne ut av.

Måtte evakuere

I løpet av lørdag har politiet hatt noen samtaler i sakens anledning, men hva som har kommet frem der kan politiet foreløpig ikke opplyse om.

Det er fire leiligheter i Øvregate 7 i Lillesand. Kvinnen som omkom hadde bodd i en av leilighetene i mange år, ifølge Agderposten som har snakket med naboer som selv måtte rømme ut av det brennende bygget.

— Vi følte aldri vi var i direkte fare, men det var ille med naboen vår som omkom, sier nabo Øystein Kopstad til Agderposten.