— Kona var inne på Prix-butikken da jeg så en person med finlandshette og en liten ryggsekk komme gående og gikk til minibanken, forteller Aabel.

Han satt i bilen mens kona var og handlet på Prix-butikken da hendelsen skjedde. Aabel anslår han satt omtrent 20-30 meter unna åstedet.

Les også: To politimenn alvorlig skadet etter knivstikking

- Eksploderte plutselig

— Da personen med finlandshette var ferdig i minibanken, gikk to andre menn bort til ham. Det så ut som de stod og prata og diskuterte, da gjerningsmannen plutselig eksploderte og slo til den ene av de to mennene i halsen. Deretter løp alle tre derifra i hver sin retning. Gjerningsmannen sprang mot Venneslabrua og Moseidmoen, forteller Aabel.

Han visste ikke at det var snakk om to polititjenestemenn i sivil før Fædrelandsvennen fortalte ham det.

- Skjønte ikke først at det var knivstikking

— Jeg skjønte først at det var snakk om knivstikking da mannen som ble slått la seg ned på en benk og ble hjulpet av andre med kompresser mot halsen, sier Aabel.

Han anslår at det gikk mellom 5 og 10 minutter før politiet ankom stedet. Ambulanse kom en liten stund etter politiet.

— Jeg fortalte politiet hva jeg hadde sett, og ble også vist en person de hadde pågrepet. Jeg kunne imidlertid ikke si at det var samme person jeg hadde sett ved minibanken, forteller Aabel.

- Full action ved Bruvegen

Noe hundre meter lenger borte fikk svigerdattera Heidi Aabel med seg pågripelsen av en mulig gjerningsmann.

— Det var full action på Bruvegen. En mann, som skal ha vært med gjerningsmannen som knivstakk, kom plutselig gående. Det så ut som politiet stod og venta på han. De vrengte armen på han, dro opp ei grønn finlandshette og heiv han rett inn i politibilen, forteller hun.

Det skal da ha vært 5-6 politibiler på stedet, i tillegg til en luftambulanse.

Politiet har fredag kveld bekreftet at kun en mann er pågrepet, men at flere personer ble sjekket ut i løpet av ettermiddagen.