To menn fra Sørlandet på 33 og 41 år ble pågrepet i en stjålet varebil etter en hasardiøs forfølgelse i Hirtshals i Nordjylland, hvor biltyvene blant annet kjørte inn i en politibil og nesten kjørte ned en syklist.

De to ble pågrepet tirsdag kveld, og Agder-politiet er koblet inn for å bistå med personalia på de to.

Ifølge den danske avisen Nordjyske ble en politibil påkjørt av den stjålne varebilen under forfølgelsen.

Det bekrefter politikommissær Peter Skovbak Pedersen i politiet i Hjørring til Fædrelandsvennen.

— En politipatrulje stoppet den stjålne varebilen i Hirtshals. Da betjenten gikk ut og henvendte seg til sjåføren, speedet han opp og traff politibilen da han stakk av fra stedet, opplyser han.

I siktelsen inngår også kjøring i ruspåvirket tilstand, samt besittelse av amfetamin.

Så sin stjålne bil

Det var eieren av bilen som oppdaget tyveriet da han så sin stjålne bil kjøre rundt i Hirtshals. Han kjørte etter tyvene og varslet politiet.

Sørlendingene nektet å stoppe, kolliderte med politibilen med vilje og forsøkte deretter å stikke av.

Peter Skovbak Pedersen opplyser at politibilen ble truffet i støtfangeren, og ikke fikk store skader. Det var den samme patruljen som opptok jakten, og pågrep de to ved havnen i Hirtshals.

Pepperspray

Den ene ble pågrepet til fots, mens den andre ble pågrepet i bilen. Politiet brukte pepperspray mot mannen som stakk fra stedet.

Skovbak Pedersen sier at de to sørlendingene har bostedsadresse i Oslo og Søgne, og nå sitter i avhør hos politiet.

— De vil bli siktet etter en hel del forhold, og så løslatt. Etter noen måneders tid vil de bli rettsforfulgt i Danmark, og kalt ned igjen, sier han.

Siktelsen lyder blant annet på biltyveri, tyveri fra bil, kjøring i påvirket tilstand, besittelse av amfetamin og for å ha motsatt seg pågripelse.— De holdt også på å kjøre ned en syklist, som måtte springe for livet. Dette er også inkludert i siktelsen, ettersom de satte andres liv i fare, opplyser Skovbak Pedersen.

De to ble pågrepet like før klokken 19.30 tirsdag, og videre etterforskning av saken vil bli foretatt av dansk politi.

Stjal bil i Hirtshals

Operasjonsleder i Agder politidistrikt, Martin Ugland, sier til Fædrelandsvennen at de to mennene, som er 33 og 41 år gamle og fra Kristiansand-området, stjal bilen i Hirtshals.

— Vi ble spurt av dansk politi om å bekrefte personalia, og har ingenting mer med saken å gjøre ettersom bilen ble stjålet der, og de ble pågrepet i Danmark.

— Men begge mennene er kjent av oss fra før, sier Ugland.