— Oppsiden er at jeg nå får en lang sommerferie hjemme i Kristiansand og anledning til å se flere av Starts hjemmekamper, sier Myhre som spilte 189 A-lagskamper for Start og var med på å ta seriegull for Sørlandets stolthet i 1978. Det slo ned som en bombe i organisasjonen og kirkelige miljøer at han tirsdag gikk på dagen fra stillingen som generalsekretær i Sjømannskirken.

Advarer mot feil spekulasjon

— Veldig trist. Jeg hadde tenkt å være en god del tid lenger i jobben. Det kom relativt brått på. Mer vil jeg ikke si, utover at det handler om ulike syn mellom meg og styret, sier Myhre til Fædrelandsvennen.

Han la onsdag formiddag følgende melding ut på Facebook:

«4,5 flotte år i Sjømannskirken er slutt for min del. Takk for alle støtteerklæringer i mailer, sms og her på face. Det er naturlig at det spekuleres når en avgang kommer så brått. Spekulasjoner og spørsmål bør konsentrere seg om det som er innholdet i pressemeldingen: ulike syn på hvordan Sjømannskirken skal ledes og utvikles fremover. Da slipper man å spekulere omkring andre forhold som kan ligge til grunn for en så brå avgang.«

Likevel vil han ikke bidra til å opplyse om hva uenigheten med styret går i:

— Det er ikke mer å si om avgangen på nåværende tidspunkt, sier Myhre.

Fædrelandsvennen har snakket med enkelte styremedlemmer. Styrets representanter vil ikke si noe.

Styreleder Einar Askvig vil heller ikke kommentere, utover pressemeldingen om uenighet om hvordan Sjømannskirken skal ledes og utvikles.

150 år

Sjømannskirken er 150 år i august, og jubileet skal feires med kongebesøk, festmiddag og festcruise i Bergen. Myhre jobbet med feiringen og detaljene akkurat nå.

— Det blir sikkert en flott feiring. Sjømannskirken er en flott organisasjon, som betyr mye for mange mennesker. Det har vært fantastisk å være en del av dette flotte fellesskapet, sier Myhre.

Sluttavtale

Myhre har fått en sluttavtale med styret, og sier han har relativt god tid på å finne noe nytt å gjøre. Hva han skal til med, har han naturlig nok ingen formening om ennå.

— Detaljene i den avtalen er konfidensiell, det er en sak mellom meg og styret, sier Myhre.

Han var nokså nyansatt domprost i Kristiansand da han gikk til Sjømannskirken for litt over fire år siden.

— Jeg var ganske lenge i Sjømannskirken, men hadde ønsket å fortsette, sier Myhre, som altså ikke ønsker å gi noen detaljer om uenigheten med styret.

Ansatte overrasket

Ambulerende sjømannsprest i Sør-Amerika, Anne Netland, sier ansatte i organisasjonen er svært overrasket over at Audun Myhre gikk på dagen.

— Jeg er nå innom sjømannskirken i New York på vei fra Norge til Sør-Amerika. Her i New York er alle like undrende som meg. Vi vet ingenting, utover pressemeldingen om uenighet, sier hun.

Hun regner med å få mer informasjon etter hvert. Hun synes det vil være naturlig, men hun vil ikke kritisere noen for at så lite informasjon er gjort kjent til nå.

— Det er spesielt at han slutter på dagen. Få med at jeg og mange ønsker Audun Myhre all mulig lykke videre. Vi har vært svært fornøyd med ham som generalsekretær, sier Anne Netland.

Biskopen visste ikke

Bjørgvin-biskop Halvor Nordhaug i Bergen er biskop for Sjømannskirken. Han sier til Fædrelandsvennen at han ikke var informert om at generalsekretæren skulle fratre. Utover det har han ingen offentlige kommentarer til saken.