GRIMSTAD: — En 19 år gammel mann ble raskt frigjort etter god innsats fra Grimstad brannvesen. Han var våken da han ble kjørt til Sørlandet sykehus i Arendal i ambulanse, sier Glenn Sollid, innsatsleder i poltiet.

Tatt hånd om av forbipasserende

Ifølge politiet fikk bilen trolig skrens før den traff husveggen i Strandsvingen. Foto: Baard Larsen

Alle nødetater rykket ut da det ble meldt om trafikkulykke i Strandsvingen på riksvei 420 på Fevik kort tid før midnatt.Føreren av bilen satt fastklemt etter å ha kollidert i en husvegg i Strandsvingen.

Politiets innsatsleder opplyser at 19-åringen ble tatt hånd om av to forbipasserende fram til nødetater kom fram.

Fikk trolig skrens

— Vi er usiker på hva som har skjedd, men bilen kom kjørende fra Grimstad i retning Fevik da ulykken skjedde. Spor på stedet tyder på at bilen har fått skrens i utløpet av Strandsvingen. Bilen har kommet over i motsatt kjørefelt hvor det ser ut som fører har klart å rette opp før den har fått kontrasleng og gått rett inn i husveggen, sier Sollid.

Bilføreren (19) ble tatt hånd om av forbipasserende inntil nødetater kom til stedet. Foto: Baard Larsen

Fartsgrensen på stedet er 50 km/t. Ifølge politiet er det ca. 60 meters skrensespor fram til der bilen har kollidert.

Fratatt færerkortet

Ulykken ble meldt 23.49 lørdag kveld, og i kjølvannet av hendelsen har bilfører blitt fratatt lappen.

— Det er tatt blodprøve av mannen, samtidig som førerkortet er beslaglagt på grunn av mistanke om uaktsom kjøring, sier operasjonsleder Ingrid Trønnes Mæhre i Agder politidistrikt.

— Bilfører klaget over smerter i et bein, men ut over beinskade har jeg ikke fått melding om andre skader på mannen, legger politioverbetjenten til.