Den nyklagte asfalten i Nordtjønnåsen i rakk knapt å bli kald før den ble ble fjernet. Foto: Torbjørn Witzøe

— Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte. En uke etter at det ene kabelselskapet var ferdig med å legge ned sine fiberkabler kommer Telenor og graver opp veiene igjen for å gjøre det samme, sier Tor Warp som bor i området.

Dobbeltgravingen var tema da velforeningen nylig hadde årsmøte. Ifølge Tor Warp rister de fleste som bor i Nordtjønnåsen bare på hodet.

Samfunnskostnadene med å grave opp to ganger er det vel også fiberkundene som til slutt får.

— Det er vi som bor her som får belastningen med å ha anleggsmaskiner rundt dørene dobbelt så lenge som nødvendig. Etter at det er blitt gravd ser gatene ut som et lappverk. Samfunnskostnadene med å grave opp to ganger er det vel også fiberkundene som til slutt får, sier han.

Tidligere denne måneden skrev Fædrelandsvennen om ferdigstillelsen av et omfattende gravearbeid i Nordtjønnåsen. Nå er gravingen igang igjen.

Kommunen ønsker endring

— Vi har innkalt kabelselskapene i regionen til et møte 12. mai, og vil enda en gang prøve å få dem til å samordne gravearbeidene bedre. Ingen kan være tjent med at det graves og asfalteres den ene dagen, og at det kommer et nytt selskap og gjør den samme jobben på nytt neste dag, sier ingeniør Gunnar Gjermundsen i vei- og prosjektavdelingen i Kristiansand kommune.

Det var Altifiber som først gravde i Nordtjønnåsen, og for få dager siden har fått asfaltert gatene. Nå graves de samme grøftene opp igjen for å gi plass til fiberkabel fra Telenor-eide Canal Digital.

Den nyklagte asfalten i Nordtjønnåsen i rakk knapt å bli kald før den ble ble fjernet. Foto: Torbjørn Witzøe

Hard konkurranseFor noen måneder siden gikk selgere fra Canal Digital og Altifiber fra dør til dør i boligområdet og solgte fibertilgang.

Det hører til sjeldenhetene at konkurrerende kabelselskaper har klart å bli enige om å grave ned sine kabler samtidig i samme grøft, men det skjedde blant annet på Søm i fjor.