— Jeg er veldig glad for at kun Frp stemte mot forslaget mitt. Nå håper jeg virkelig vi kan få gjort noe for de som utsettes for røyking på uteområdene ved utestedene, sier Aps Jannike Arnesen etter møtet i helse- og sosialstyret i Kristiansand tirsdag ettermiddag.

Hun fremmet ideen om røykeforbud, eller i det minste pålegg om sterk reduksjon, av røykingen på uteområdene til byens utesteder.

Les også:

Hensynet til ansatte

Nå har helse— og sosialdirektør Wenche Dehli fått beskjed om å se på hvor langt kommunen kan gå i å pålegge utestedene røykeforbud.

Høyres Hans Otto Lund støtter Arnesens forslag.

Ansatte skal slippe passiv røyking.

— Røykeloven gjelder ute også. Ansatte skal slippe passiv røyking. Da er det viktig å se hva vi som kommune kan gjøre i forhold til å forby røyking på uterestaurantene. Røyk på uterestaurantene er nok plagsomt for mange, og det er fint å få trukket opp de juridiske grensene, sier Lund.

Han er ikke for å forby røyking på for eksempel bussholdeplasser. Han mener grensen må settes der ansatte blir plaget. Ellers mener han folk må få lov å røyke utendørs.

Les også:

New York

Jannike Arnesen fikk ideen da hun var på tur til New York. Der er det forbudt å røyke på de fleste utesteder, både inne og ute. Det er også røykeforbud i flere parker.

— Intensjonen er god, men jeg vet ikke hvor langt vi som kommune kan gå. Vi skal forsøke å jobbe fram et svar fort, sier helse- og sosialdirektør Wenche Delhi, som i helse- og sosialstyret sa at det beste hadde vært om røykeloven ble strammet til av Stortinget.