Det skjer etter at rådmann Knut Sæther foreslo å oppheve boplikten i kommunen.

Med 19 mot 16 stemmer avgjorde bystyret høring. Blant annet Frp og Høyre var blant de som ville ha dette.

Dessuten vedtok bystyret at saken skal behandles etter lokalvalget i 2015, og med det gjøre saken til en lokal valgkampsak.

Slik var debatten

Torgrim Olsen (Miljøpartiet): — Trenger vi en egen vurdering av boplikten? Her bor det levende mennesker, og slik vil vi ha det. Om boplikten heves, får vi kun beboere her fra Stavanger.

Sigurd Bjørn Kastrup (V): - Jeg synes det er synd om restaurantnæringen skal gå dukken på grunn av en døere by om vinteren om boplikten fjernes.

Rune Kristiansen (SV): - Vi har det veldig greit som det er i dag med boplikt.

Inga Fjeldsgaard (AP): — For meg blir dette veldig merkelig. Når jeg har behandlet reguleringsplaner rundt om, så har de som bor gristgrendt til så vil de ha fastboende der. Vi vil få en prisøkning der folk ikke vil ha råd til å kjøpe bolig i Mandal om boplikten fjernes. Ove Nodeland (H): Jeg foreslår i boligblokker fra 2. etasje og oppover blir fritatt for boplikt.

Christoffer Westermoen (KrF): - Hva er fordelen med å fjerne boplikten? Det skjønner jeg ikke. Det er best å beholde den.

Alf Erik Andersen (FrP) vil ha bort boplikten i Mandal.

Alf Erik Andersen (FrP): — Det finnes jo knapt dokumentasjon om at det blir mørke vinduer og alt blir så dyrt om boplikten blir borte. Å sende dette ut på høring medfører ingen fare. Da vil det komme mange gode argumenter for å beholde boplikten. Linda Verdal (Ap): - Vi vil beholde dagens boplikt. Handelsstanden tjener på å ha folk boende i kommunen året rundt.

Kaare Hjort (FrP): - Å ta bort boplikten vil ikke skape noe problem, tvert i mot. Det vil bli bygget mer i Mandal.

Storholt gir blaffen

Paul Storholt (FrP): - Jeg gir blaffen i om det er boplikt eller ikke. Jeg har tenkt å forholde meg til en høring om boplikten. Jeg vil ha svar på en haug med spørsmål. Dessuten, ferieboliger i dag er ikke som det var før. Det er jo lys i hyttene hele året.

Rådmann Knut Sæther: - I dag blir det ikke sjekket om folk overholder boplikten. Det er ikke ressurser til å passe på om folk er der eller ei.