— Det har vært en utelukkende positiv åpning av festivalen. Vi merker et stort løft i hvor mange folk stevnet har trukket. Årets festival sprenger alle tidligere publikumsrekorder, sier stevneleder Sten Sørensen.

Forventer 7500 mennesker

Misjonsfestivalen arrangeres hver sommer i Sarons dal i Kvinesdal. Arrangørene er den kristne stiftelsen Troens Bevis Verdens Evangelisering.

Stevneleder Sten Sørensen er storfornøyd med åpningshelgen i Sarons dal og sier de kommer til å slå alle publikumsrekorder i år. Foto: Heida Gudmundsdottir

Festivalen åpnet lørdag, og er blitt avholdt hver sommer siden 1963. Ifølge Sørensen vil festivalen i løpet av de ni dagene den blir arrangert, trekke 7500 mennesker.

— Vi har ikke konkrete tall på hvor mange som kommer, men etter oppslutningen på åpningen lørdag og søndag, har vi regnet ut at det vil komme 1000 personer flere enn i fjor. For fem år siden hadde vi halverte publikumstall, hevder Sørensen.

Misjon som hovedfokus

982 barn er til nå påmeldt til stevnets barneaktiviteter. Også dette er ifølge stevnesjefen flere enn tidligere.

— Vårt mål med festivalen er å spre misjonsarbeid, slik at flere folk kan møte Jesus og på den måten få et bedre liv. Dette er også hovedfokus med barneaktivitetene. Det er viktig at barna blir kjent med Jesus i tidlig alder, og får innblikk i hva misjonsarbeid er, sier Sørensen.

Edvardsen leder stødig

Stevnelederen mener årsaken til økningen i popularitet, er lederstilen til organisasjonsleder Rune Edvardsen.

— Festivalen har nådd helt nye høyder. Vi har merket en endring etter at Rune har tatt ledelsen over festivalen. Han har gjort noen svært gode grep, sier han.

Ifølge stevneleder trekker festivalen flest folk fra Agderfylkene og Rogaland, men han hevder også at det kommer tilreisende fra både Nord-Norge og Danmark.

Misjonsfestival fremfor Hove

Ungdommene Andreas Vik (15, t.v) fra Stord, Joakim Grannes (16) fra Jæren, André Igeland (15) fra Lyngdal, og Karolina Panczyk (16) fra Arendal deltar på misjonsfestivalen i Kvinesdal. Foto: Heida Gudmundsdottir

André Igeland (15), Andreas Vik (15) og Joakim Grannes (16) drar heller på misjonsstevnet i Kvinesdal fremfor andre festivaler.— Det er gøyere her enn for eksempel på Hove. Her møter vi kjentfolk og blir kjent med andre ungdommer, sier Joakim Grannes.

Han er fra Jæren, og har deltatt på festivalen fire år tidligere.

Ungdommene trekker frem bønnemøtene som spesielt interessante.

— Møtene i år er de beste vi noen gang har deltatt på. De er rettet mot ungdommer, sier Andreas Vik (15) fra Stord.