Og Kristiansand kniper andreplassen — rett bak Lillestrøm.

Det er for fjerde gang at Lillestrøm kåres til Norges beste sykkelby, men Kristiansand er den byen som har de nest mest fornøyde syklistene. Sørlandets hovedstad kommer også best ut blant de største byene i landet.

Innsats

— Vi ser at de byene som gjør en innsats over tid, også oppnår gode resultater. De beste sykkelbyene i Norge, er de som i lang tid har arbeidet for å legge forholdene til rette, mener informasjonssjef i Syklistenes Landsforening, Hulda Tronstad.

Se hele resultatlisten her

Om lag 2500 syklister deltok i årets undersøkelse, som rangerer 30 byer. Svaralternativene er rangert fra 5 (meget bra) til 1 (meget dårlig). Kristiansand får en totalsum på 3,61, mens Lillestrøm ender på 3,7. Undersøkelsen «Syklist i egen by» har målt hvor trygge syklistene føler seg, og hvordan de opplever forholdene ute i gatene. De er spurt om infrastruktur, veivedlikehold og parkeringsplasser.

Fornøyd

Rådgiver Bjørne Jortveit i Kristiansand kommune er svært fornøyd med plasseringen.

— Selv om vi ikke står helt øverst, så er vi den klart beste storbyen i undersøkelsen. Det er jeg svært fornøyd med, sier han til NRK.

Det er fjerde gang undersøkelsen gjennomføres. De tre første gangene (2008, 2010 og 2012) har seieren gått til Lillestrøm. Ved siste undersøkelse i 2012 ble Kristiansand også nummer to.