— Vi har hentet inn fire årganger med journaldokumenter fra alle landets universiteter. Totalt dreier det seg om 700.000 PDF-sider, sier journalist i Fædrelandsvennen og initiativtager Tarjei Leer-Salvesen.

I juni ble postlistene til Universitetet i Agder gjort søkbare i Fædrelandsvennens åpenhetsprosjekt, Sørlandsporten. Nå utvides løsningen til å gjelde landets øvrige sju universiteter.

— Frem til nå har Sørlandsporten først og fremst vært en regional portal. Nå blir den mer interessant i andre deler av landet. Du kan søke i postlistene til hvert enkelt universitet eller alle åtte. I mange saker kan det være nyttig å søke på kryss og tvers, siden den samme problemstillingen kan gjelde flere universiteter, sier Leer-Salvesen.

I vår ble det kjent at fire iranske studenter ved NTNU i Trondheim ikke fikk oppholdstillatelse, ettersom Politiets sikkerhetstjeneste (PST) fryktet overføring av sensitiv kunnskap mellom Norge og Iran.

— Har PST henvendt seg til flere universiteter om den samme problemstillingen? Dette er et eksempel på en av sakene det kan være interessant å undersøke, sier Leer-Salvesen.

Ifølge Leer-Salvesen er personvernet ivaretatt ved at det kun er dokumenter universitetene selv har publisert som nå gjøres søkbare.