— Diskusjonen omkring First House sin forbindelse til Arendalsuka, har hele tiden kastet en skygge over Arendalsuka sitt omdømme. Jeg håper at denne konflikten om fjerning av logo, kan bidra til at vi får en endelig løsning på problemet. Og at ingen skygger av prinsipiell karakter vil skygge over Arendalsukas suksess fremover, sier Stein Gauslaa, eksredaktør i Agderposten, og programkomite-medlem i Arendalsuka.

Ifølge Gauslaa har diskusjonen om First House sin rolle i Arendalsuka, vært et tema som programkomiteen har måtte forholde seg til hvert år siden oppstart i 2011-2012. ## Omfattende mediedebatt

— Jeg vil ikke si at det har ikke vært veldig belastende. Det har aldri skjedd at noen politikere har unnlatt å komme på arrangementet, på grunn av dette. Det har stort sett vært en debatt som har eksistert i mediene. Politikere fra partiet Rødt har diskutert forbindelsen i Klassekampen. Forbindelsen er også blitt skrevet om av flere kommentatorer. Mediene har holdt kritikken rundt dette levende, i mange år. Nå håper jeg at vi får parkert det, sier Gauslaa.

— Støtter du med andre ord Øystein Djupedals avgjørelse om å fjerne logoen?

— Jeg synes det er en naturlig ting at det ble gjort. Når man har opplevd hvordan det er å stå i diskusjonen i så mange år. Vi har gjort mye gjennom disse fire årene for å presisere at Leif Monsen kun bidrar som privatperson. Og når han kun gjør det, er det kanskje ikke naturlig at Arendalsuka skal ha First House-logoen på hjemmesiden sin heller.

Hevder flere ble informert

Gauslaa hevder at både han, og flere ble informert om forslaget om å fjerne logoen, i vinter. Han påstår også at programkomiteen hadde mulighet til å påvirke forslaget.

— Det gikk ut en anmodning fra Djupedal i mars måned, så vidt jeg husker. Djupedal skrev at diskusjonen om First House sin forbindelse på ny var tatt opp i mediene, og han foreslo å fjerne logoen. Dette som en løsning på problemet. På det tidspunktet var det lagt opp til at vi kunne komme med alternative synspunkter på forslaget. Når ingen kom med slike synspunkter, ble det bare gjort. Mer egenrådig enn det var det ikke fra Djupedal sin side, sier Gauslaa.

- Har aldri hatt noen avtale

Stein Gauslaa presiserer i likhet med Djupedal at det ikke har eksistert en bindende logo-avtale mellom Arendalsuka og First House.

— Arendalsuka har aldri hatt noen avtale med First House, og heller ingen avtale med Leif Monsen. Det vi hadde var en felles forståelse den gangen, Arendalsuka ble startet. Denne forståelsen gikk ut på at siden Djupedal, Monsen og jeg som privatpersoner la ned en del arbeid i Arendalsuka, skulle våre arbeidsgiveres logo komme på uttrykk til hjemmesiden. Det var bare det, det forelå ingen avtale. I hvert fall ikke med First House. Heller ikke med Agderposten eller Fylkesmannen. Det ble heller ikke bestemt noen varighet eller betingelser til denne forståelsen, sier han.