22-åringen leverte en feilfri 66-runde, seks slag under par. Det er to slag foran de nærmeste konkurrentene Danny Lee fra New Zealand og irske Shane Lawry. Slaget bak dem følger en kvintett bestående av tre engelskmenn, én spanjol og danske Søren Kjeldsen.

Rory McIlroy, som jakter den eneste majorseieren han ikke har i troféskapet, startet brukbart med to slag under par. Det holder foreløpig til delt 9.-plass.

Spieth hadde trolig litt fordel av å gå ut blant de første torsdag. Vinden tok seg stadig opp, samtidig som greenene tørket ut og ble raskere og vanskeligere utover ettermiddagen.

For Spieth startet inneværende sesong bra med seier på Hawaii i januar, men siden den gang har det gått tråere. 9.-plassen i World Golf Championship-turneringen for to uker siden er hans beste resultat. Men på Masters-banen i Augusta var han tilbake fra først hull.

— Jeg føler spillet mitt blir stadig bedre, men jeg synes ikke resultatene har samsvarte med følelsen jeg har hatt. Vanligvis handler det om putting, og i dag klarte jeg å sette en god del. Jeg er ekstremt fornøyd med runden i dag. Jeg følte jeg stjal et par slag ekstra, sa Spieth etter maktdemonstrasjonen. (©NTB)