LYNGDAL: Ifølge politiet i Agders operasjonssentral var det ingen barn som gikk gjennom isen. Operasjonsleder Per Kristian Klausen skriver følgende i politiets logg klokken 18.05:

"1751: Det viser seg at det ikke har vært flere barn som har gått gjennom isen. En gutt på 8 år hadde gått seg ”vill”/ikke funnet tilbake til mor etter å ha gått på sjøisen. Kommet på feil side av et elveos og ropte om hjelp. Gjenforent med mor og alt har endt godt."

Full alarm

Det ble slått full alarm søndag ettermiddag klokken 17.15. Det ble sendte ut dykkere fra brannvesenet i Mandal, ytterligere brannmannskaper far Lyngdal, politi og helsepersonell og flere ambulanser, samt Luftambulansen og Sea King med flere dykkere fra redningssentralen på Sola.

De første meldingene som kom inn var uklare. Utgangspunktet var at ett barn som hadde gått på skøyter på isen ikke var returnert og kunne ha gått gjennom isen.

Funnet i god behold

Klokken 17.45 kansellerte Hovedredningssentralen i Sør-Norge redningsaksjonen. Da var gutten kommet til rette i god behold.

— Vi har akkurat fått bekreftet at en gutt er reddet, sa redningsleder Nils Ole Sunde ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Alarmsentraloperatør Bent Nicolaisen ved 110 Agder opplyser til Fædrelandsvennen at man en stund fryktet at flere kunne være savnet.

— Det var egentlig én som var savnet. Men det er rart med familier. Det var mørkt og uoversiktelig. Men nå er alle telt og gjort rede for, sier Nicolaisen klokken 17.55.