LYNGDAL: Statens Vegvesen øker farten til 70 kilometer i timen på strekningen, skriver NRK Sørlandet. Fartsgrensen ble satt ned til 60 kilometer i timen på stedet, etter mange alvorlige ulykker.

– Bakgrunnen for det er at vi har foretatt et utbedringstiltak på veien ved Lenefjorden slik at veien har fått høyere standard, sier seksjonsleder Anne Grete Tofte i Statens vegvesen til NRK.

Alvorlige ulykker

Veien ble utbedret våren og sommeren i fjor. Fartsgrensen ble satt ned etter flere alvorlige ulykker i enden av fjorden. I september 2006 mistet en vogntogsjåfør livet etter en front mot front-kollisjon med et annet vogntog. Havarikommisjonens rapport viste at friksjonen og veistandarden ikke tillot høy fartsgrense.

Lavere fartsgrense, kombinert med hyppige fartskontroller har fjernet de alvorlige ulykkene helt.

– Så vidt jeg har registrert har det ikke vært ulykker med personskader og kanskje ikke ulykker i det hele tatt, når det har vært 60 km/t der, sier Foss til NRK.

Bedre vei

Etter at 750 meter av den ulykkesbelastede strekningen ble utbedret, mener Statens vegvesen nå at standarden er god nok til høyere fartsgrense.– At det nå kan være 70 km/t uten at det kommer til å skje mange ulykker, det håper vi virkelig på, sier Foss til kanalen.

Utbedringen kostet 17 millioner kroner. Ifølge nye tellinger, gjengitt i Farsunds Avis, passerer rundt 6125 kjøretøy fjorden hver dag.