VENNESLA: — Søknadsfristen for de nye stillingene er 18. februar, og vi skal ta en avgjørelse på hvor mange av disse stillingene vi skal søke på. Men i utgangspunktet ønsker vi tre nye stillinger, sier barnevernsleder i Vennesla og Iveland, Heidi Salvesen.

205 millioner kroner skal gå til 270 nye stillinger i den kommunale barnevernstjenesten i 2013. Regjeringens vil øke kapasiteten i det kommunale barnevernet der behovet er størst. De 205 millionene er øremerket, og skal fordeles via landets fylkesmenn. De nye stillingene kommer i tillegg til lignende fordelinger siden 2010, og gir totalt 850 nye stillinger nasjonalt i perioden 2010–2013. Av de nye stillingene skal Vest-Agder få 9,2 årsverk, mens Aust-Agder får 6 årsverk.

Inn mot barn

— Vi søker på lik linje med andre kommuner, og ingenting er klart, men vi vil nok søke en stilling inn mot samarbeidet med Frivillighetssentralen og Moonlight, en stilling til et miljøarbeiderteam, rettet mot de minste barna, og en stilling til saksbehandling, sier Salvesen.

Hun sier at nye engasjementsstillinger tilført i 2011 og 2012, totalt 2,7 stillinger, forhåpentligvis vil bli gjort permanente, og at de nye lønnsmidlene på sikt vil komme gjennom økte rammetilskudd til kommunen.

I dag har barnevernet i Vennesla 13,2 årsverk.

Leder av Levekårsutvalget i Vennesla, Inger Turid Tonstad (KrF) sier at nye stillinger slik de skisseres vil styrke barnevernet på et viktig område.

— Dette er områder som vi i levekår er veldig opptatt av, og spesielt at barn skal få delta på arenaer med sosial læring. Slike stillinger tror vi vil heve barnevernet kvalitetsmessig, sier hun.

Blir rammetilskudd

Fra administrasjonen i Vennesla kommune heter det at midlene fra Fylkesmannen foreløpig vil bli overført som øremerkede midler, og at det etter fem - ti år vil legges inn i rammetilskuddet til kommunen.

— Vi må bare gå ut fra at administrasjonen sikrer at disse midlene går til å lønne de nye stillingene vi eventuelt skulle få, sier Salvesen.

Innstillingen til rådmann Svein Skisland sier at engasjementsstillingene bør gjøres permanente, og at kommunen bør søke Fylkesmannen i Vest- og Aust-Agder etter nye stillinger.

Innstillingen ble vedtatt i Levekårsutvalget i forrige uke, og skal behandles i Plan- og økonomiutvalget onsdag, før endelig behandling i kommunestyret 28. februar.