Agderpolitiet jakter fortsatt på tre gjerningsmenn etter at en mann ble slått ned i Risør natt til mandag. Ellers har det vært en rimleig stille natt på Sørlandet.

**KRISTIANSAND: Avskilting

01.52:** En bil er avskiltet på på Hamresanden. Årsaken er at eieren ikke har funnet det for godt å betale årsavgiften.

**RISØR: Slått ned

02.39:** Politiet jakter på tre gjerningsmenn etter at en 25 år gammel mann ble slått ned i Risør sentrum.

— Offeret har forklart at han var på vei hjem fra byen da han ble kontaktet av en person som begynte å stille en del spørsmål. Like etterpå dukket det opp to andre menn som gikk til anngrep på 25-åringen. Det ble et slagsmål ut av det, sier operasjonsleder Sverre Birkeland ved Agder politidistrikt.

Da politipatruljen snakket med 25-åringen på legevakta i Arendal, forklarte han at ansiktet hans ble slått i asfalten av gjerningsmennene.

— Han følte også at de rotet i lommene hans mens han lå på bakken, sier Birkeland.

De tre gjerningsmennene skal ha stukket av da det kom andre folk kom til stedet. Forholdet blir anmeldt.

**ARENDAL: Jakter på pirattaxi-sjåfør

02.58:** I Arendal leter politet etter en grå Audi. Påtalemyndigheten har fått tips om at sjåføren av denne bilen driver pirattaxivirksomhet.

**AGDER: Pass opp for dyr

01.20:** Politet ber bilister være oppmerksom på dyr i veibanen. Viltnemda har måttet rykke ut for å ta seg av påkjørte dyr i både Eiken og Lyndal i natt. Les mer i egen sak.

**SONGDALEN: Trafikkuhell på E 39

09.16:** På E 39 ved Mjåvatn er det et trafikkuhell der et kjøretøy blir påkjørt bakfra.

— En lastebil mistet lass, hvorpå en bil bak denne bremset og ble påkjørt bakfra av en annen bil. Det er ikke snakk om personskade, sier operasjonsleder Øyvind Andersen i Agder politidistrikt.

I forbindelse med opprydningen av veibanen og noe dieselsøl, var det en kort stund redusert framkommelighet på strekningen.

— Det var en mindre gjenstand som falt av lastebilen. Forholdet regnes ikke som en politisak, legger Andersen til.

**ARENDAL: Tatt for fyllekjøring

10.53:** I forbindelse med Hove-festivalen har Utrykningspolitiet en rekke uniformerte og sivile enheter langs veiene.

— Det ble stoppet en bilfører på Færvik grunnet mistanke om promillekjøring. En prøve viste at han hadde 1,08 i promille. Dermed ble førerkortet beslaglagt, forteller Andersen til Fædrelandsvennen.

— Bilfører er en mann på 24 år fra Oslo, legger han til.

ÅMLI: Tyveri i uthus

13.00: I ett-tiden melder politiets operasjonssentral om grovt tyveri fra et uthus på i Åmli. Bl..a. plenklipper og trillebår. Politiet vil prøve ta åstedsundersøkelse i samråd med fornærmde.

TVEDESTRAND: Nytt tyveri uthus

13.02 :to minutter senere melder politiet om et nytt tyveri fra et uthus på Holt i Tvedestrand. Diverse gjenstander av verdi ble tatt blant annet en traktorklipper.

**LINDESNES: Røykutvikling

13.58:** Brann og politi rykket ut til hus på Spangereid i Lindesnes etter en meldt om røykutvikling. Det viste seg å være skader på et sikringsskap. Mulig etter lynnedslag, skriver politiet på Twitter.

**SØGNE: Mistenkt for promillekjøring

16.40:** En kvinne fra Søgne, født i 1978, ble mistenkt for promillekjøring med moped. Det vil bli tatt blodprøve av kvinnen og forholdet vil bli anmeldt.

**BRENNÅSEN: Biltyveri

16.45:** Politiets twitterkonto melder om et tyveri av en bil fra Brennåsen med registreringsnummer CE71039. Bilen er en blå Peugeot 306 og ble stjålet i løpet av dagen.

**SØGNE: ATV stjålet

20.45:** En rød Honda 500 ATV ble meldt stjålet med registreringsnummer PV6664. Den har en påmontert kasse bak, skriver politiet på Twitter.