Knut A. Austad ante fred og ingen fare under tirsdagens fylkestingsmøte i Arendal. Utenfor brøt noen seg inn i bilen hans. Foto: Baard Larsen

— Det var kanskje noen som ikke likte standpunktet mitt. Jeg brøt jo ut av flertallskonstellasjonen, og stemte for at skolen i Åmli skulle bestå også etter at en ny videregående skole i Tvedestrand står ferdig, sier Knut A. Austad.

Stasjonsvognen til politikeren fra Bygland sto parkert utenfor fylkeshuset i Arendal, da det ene sidevinduet ble knust. Flere gjenstander som lå i bilen var kastet utover parkeringsplassen, men det ser ikke ut som om noe er stjålet.

Mye folk på stedet

— Den som tok seg inn i bilen har kanskje blitt forstyrret. Dette er jo tross alt en parkeringsplass med mange biler, der det på dagtid kommer og går folk hele tiden, sier Knut A. Austad.

Politikeren som bor i Bygland måtte få leiebil for å komme seg hjem.

— Det er jo slikt som skjer, men det var jo ergerlig. Nå vil det gå med mye tid til å hente bilen på verkstedet igjen, sier politikeren.

Flere biler

Noen prøvde også å ta seg inn i bilen til redaktør Baard Larsen i Åmli Avisa som sto parkert ved siden av bilen til Knut A. Austad.

— Jeg kjørte denne dagen en ny demonstrasjonsbil som tilhører en bilforhandler. Det er tydelige merker rundt det ene vinduet etter at noen har prøvd å bryte dette opp ved å stikke et skrujern eller lignende ned langs lista, sier Baard Larsen.

Innbruddet og innbruddsforsøket er anmeldt til politiet.