Les om flere hendelser nederst i saken!

KRISTIANSAND: — Vi lurte på hvorfor noen drev og sprengte på denne tiden, forteller Tor-Inge Kostøl, inspektør ved kontrollstasjonen til Statens vegvesen på Rige.

Han og kollegaen Nils Ivar Havrevoll, som også er inspektør, hadde kaffepause ved 15-tiden tirsdag, da de hørte et smell.

Rotvelt

Smellet var ingen sprengning, men lyden av at stort tre som rotveltet over en semihenger, med kontainer, som sto parkert utenfor kontrollstasjonen.

Saken fortsetter under bildet.

Tirsdag ettermiddag sørget vinden for at dette treet rotveltet over en semihenger på Rige i Kristiansand. Foto: Tormod Flem Vegge

— Jeg ble veldig overrasket da jeg kom ut, påpeker Kostøl.

— Det er jo mye ved i dette treet her, konstaterer Nils Ivar Havrevoll.

— Det var jo godt at vi ikke sto der det veltet, smiler Kostøl.

- Ser vilt ut

Det er transportfirmaet MBT/TSS som eier kontaineren. Jesper Groth, som er sjåfør for firmaet, kjørte tilfeldigvis forbi da Fædrelandsvennen var på stedet. Han varslet umiddelbart sjefen sin om hendelsen.

— Jeg kjørte forbi og oppdaget at dette jo var vår konteiner. Dette ser jo vilt ut, sier Groth.

Seilbåt gikk ned

Klokken 13.20 oppfordret Agder politidistrikt båteiere på Sørlandet til å ta vare på båtene sine. Det er, ifølge politiet, meldt om at båter over hele Agder har slitt seg.

Klokken 16.00 ble det meldt om at en båt ved kai hadde gått ned på østsiden av Tånevikkilen mot Kumlefjorden i Søgne.

Samtidig ble en 22 fots stor båt tatt under slep ved Prestholmen i Søgne, etter at den ble funnet drivende i åpen sjø.

- Fare for vannplaning

Vegtrafikksentralen i Porsgrunn opplyser ved 17-tiden at de ikke har fått melding om noen spesielle hendelser tirsdag, og at været foreløpig ikke har fått konsekvenser for trafikken på Sørlandet.

— Bilister bør kjøre forsiktig, for det kan være fare for vannplaning, poengterer Steinar Vårsjø, operatør ved Vegtrafikksentralen.

Klokken 20.05 fikk Agder politidistrikt melding om en ulykke, der en bil med åtte personer hadde gått rundt. Det er usikkert om årsaken til ulykken var vannplaning, men det skal ha vært mye vann i veibanen.

Få hendelser

Torfinn Jore, soneingeniør og vakthavende i Ingeniørvesenet i Kristiansand, opplyser ved 18-tiden at det kun har vært én hendelse forårsaket av været tirsdag.

— Rundt klokken 07.30 var det et tre som falt over Kystveien. Det er det hele, sier han.

Over 1000 kunder uten strøm

Over 1000 strømkunder har tirsdag ettermiddag mistet strømmen i Lillesand.

 Les mer om saken her!