— Ifølge kjennelsen kan kvinnen holdes varetektsfengslet til 3. november med brev og besøksforbud, forteller Vanja Bruvoll, politiadvokat ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen.

Mandag ble en 31 år gammel kvinne varetektsfengslet for fire uker. Hun er siktet for legemsbeskadigelse med betydelig skade ved bruk av kniv.

Knivstakk samboeren

Ved 03-tiden natt til lørdag fikk politiet melding om at en 45 år gammel mann var knivstukket på Rykene i Arendal. Kvinnen som er siktet for handlingen, var mannens samboer.

Mannen ble påført et dypt kutt ved milten, noe som medførte at han måtte opereres i to omganger.

— Vi har foreløpige uttaleser som går på at situasjonen hans hadde vært livstruende om han ikke hadde fått behandling, sier Bruvoll.

Har ikke avhørt offeret

Kriminalteknikere har undersøkt hjemmet til samboerne, som begge er etniske nordmenn fra Sørlandet. Den siktede kvinnen er avhørt av politiet. Det gjenstår fortsatt å avhøre offeret.

— Vi har ennå ikke avhørt den fornærmede, men vi har hatt en samtale med ham. Vi vil avhøre vedkommende så fort han er frisk nok til å bli avhørt, forteller politiadvokaten.

Barn i huset

Det skal ha vært et mindreårig barn, på mellom fire og seks år, i huset da knivstikkingen fant sted. Om barnet så handlingen er fortsatt uavklart, og noe videre etterforskning skal gi klarhet i.

— Etterforskningen vil vise om barnet har opplysninger om saken. En spesialetterforsker fra Kripos må gjennomføre avhøret, forklarer Bruvoll.

Et eventuelt avhør av barnet skal foretas på Barnehuset, under overvåking av en dommer.

- Erkjenner ikke straffskyld

Kvinnens forsvarer, advokat Ove Andersen, forteller at den siktede kvinnen ikke erkjenner straffskyld i saken.

Hun har anket mandagens avgjørelse om fire ukers varetektsfengsling.

— Avgjørelsen er anket, fordi vi mener det ikke er bevisforspillelsesfare, sier Andersen.