— Vi har vært i god form lenge, selv om det har svingt litt resultatmessig, sier Vindbjart-trener Steinar Skeie.

Lørdag spilte laget 1-1 mot Fløy. På sine fem siste kamper har Vennesla-klubben fem av 15 mulige poeng.

— Vi har møtt gode lag, poengterer Skeie.

Det har Skeie for så vidt rett i. Det har blitt tap hjemme mot Kongsvinger (0-1), borte mot Odd 2 (3-4), og uavgjort borte mot Strømsgodset 2 (3-3) og Fløy (1-1). Den eneste fulle potten i perioden kom hjemme mot Arendal (5-3).

— Poenghøsten er ikke så sterk som vi hadde håpt på, men det er små marginer i fotballen, og vi har møtt gode andrelag borte, sier Skeie, og legger til at Vindbjart burde ha vunnet lokaloppgjøret mot Fløy sist.

- Jerv er soleklare favoritter

Det er Fram Larvik (2. plass) og Notodden (6. plass) som er de to formlagene i avdelingen. Begge har vunnet fire av sine fem siste. Jerv, som har tatt åtte av 15 mulige poeng på de samme kampene, topper fortsatt.

— Det er store forventninger i Grimstad. Jerv har ledet hele sesongen, og er soleklare favoritter til å rykke opp, selv om folk der borte ikke vil si det selv, eller ha noe fokus på det, sier Skeie.

Nettopp Vindbjart og Jerv barker sammen på Moseidmoen søndag.

— Vi kommer bakfra, og har gjort en god prestasjon i år. Men vi tenker ikke på opprykk. Er vi gode nok, rykker vi opp. Det er sånn det skal være, sier Skeie.

Vindbjart tapte det motsatte oppgjøret i Grimstad 0-3. — Vi må ingenting. Det er Jerv som har presset på seg. De kommer uansett til å møte en uhyre tent gjeng, som vil revansjere et surt tap der borte.

Tre lokaloppgjør på rad

Jerv-trener Steinar Pedersen kunne juble over en 2-0-seier mot Arendal i lokaloppgjøret i Aust lørdag. Nå venter Vindbjart og Fløy i de to neste kampene for Grimstad-laget.

— Lokaloppgjørene er forbundet med en del prestisje. Spillerne kjenner hverandre godt, og man trenger ikke å bruke særlig mye krefter på å motivere spillerne til de kampene, sier Pedersen.

— Er du fornøyd med poengfangsten de fem siste kampene?

— Jeg er selvfølgelig ikke fornøyd med det som skjedde de siste minuttene mot Ørn Horten, men ellers har det vært bra, sier Pedersen.

Mot Ørn ga Jerv fra seg en 3-0-ledelse og tapte 3-4. De tre siste målene ble scoret i kampens siste ti minutter.

— Steinar Skeie mener dere er soleklare favoritter nå?

— At han hadde sagt noe annet, ville ha overrasket meg, humrer Pedersen.

Inspirert av tabelltopp

— Men dere ligger godt an?

— Vi ligger der vi ligger, og det er noe som inspirerer og motiverer oss til å fortsette å jobbe knallhardt, sier Pedersen.

I fjor taklet ikke Vindbjart å ligge i toppen. Det tror ikke Pedersen blir noe problem i Grimstad.

— Selvfølgelig tror jeg vi kan takle presset. Vi har satt oss selv i en veldig god situasjon, sier Pedersen, og understreker at Jerv fokuserer veldig lite på tabellsituasjonen nå.

Slik ser tabellen ut etter 18. runder:

1. Jerv 39 poeng

2. Fram Larvik 36 poeng.

3. Vindbjart 35 poeng

4. Kongsvinger 34 poeng

5. Fløy 32 poeng

6. Notodden 31 poeng

7. Odd 2 27 poeng

8. Ørn-Horten 22 poeng

9. Arendal Fotball 22 poeng

10. Holmen 21 poeng

11. Pors Grenland 20 poeng

12. Strømsgodset 2 16 poeng

13. Asker 13 poeng

14. Birkebeineren 9 poeng